Wellicht afkomstig uit Servië

Duitsland onderschept 45.000 ton giftig maïs

1 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

In Duitsland is in 45.000 ton maïs geleverd dat mogelijk besmet is met de kankerverwekkende stof aflatoxine B1. Wat de precieze oorzaak is voor de besmetting is nog onduidelijk, maar mogelijk is de maïs afkomstig uit Servië, zo meldt Agrar Heute.

De 45.000 ton maïs is in Nedersaksen verwerkt tot veevoer voor varkens, runderen en pluimvee. 13 fabrieken constateerden een aflatoxine gehalte die meer dan tien keer boven het minimum van 0,02 milligram per kilo lag. Hoewel overschrijding van deze waarde gevolgen kan hebben voor de melk vindt de Nedersaksische Landbouwminister Udo Paschedag het niet erg waarschijnlijk dat de volksgezondheid in gevaar is.

Een deel van de maïs is geleverd aan 3.500 boerderijen in Nedersaksen. Ook in Noordrijn-Westfalen, Sasksen-Anhalt, Brandenburg, Sleeswijk-Holstijn, Saksen en Mecklenburg-Voor-Pommeren zijn verdachte gevallen aangetroffen die uit de handel zijn gehaald. Waarschijnlijk is de maïs afkomstig uit Servië. Eerder deze week werd in dit land melk uit de schappen gehaald omdat deze een kankerverwekkende stof zou bevatten. Mogelijk is er sprake van een verband, maar om de precieze oorzaak te achterhalen gaat de Duitse voedsel en warenautoriteit de toeleveringsketen reconstrueren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Johan 3 Maart 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granenmarkt/artikel/item/10821497/Duitsland-onderschept-45-000-ton-giftig-mais]Duitsland onderschept 45 000 ton giftig mais[/url]
Ik vraag me af of toeleveringsbedrijven van dat veevoer gewoon niet aansprakelijk kunnen worden gesteld door een landbouworganisatie ,boeren ,want het is van de zotte dat de kwaliteit niet goed geleverd is .Een leverancier van zulks voer behoort ervoor te zorgen dat kwalitiet gegarandeerd wordt lijkt me .
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden