Pluimvee en rood vlees

Vion verkoopt opnieuw aantal Britse onderdelen

4 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Britse pluimveeverwerker 2 Sisters Food Group heeft het Britse onderdeel van Vions rode vlees en pluimveeonderdelen overgenomen. De bedrijfsonderdelen stonden sinds november 2012 te koop, zo meldt Farmers Weekly. Toen maakte het Nederlandse Vion bekend van plan te zijn uit de Britse vleesverwerkende industrie te stappen.

De varkensvleesonderdelen wist Vion in december al te verkopen. Toen wist het huidige management met steun van investeringsmaatschappij Endeless de onderdelen over te nemen.

De nieuwste overeenkomst met 2 Sisters bevat 11 productielocaties welke ongeveer 6.000 mensen aan het werk houden verspreid over Schotland, Engeland en Wales.

"We zijn blij met de koop van de Vion UK pluimvee- en rode vlees onderdelen", zegt Ranjit Singh, voorzitter van 2 Sisters Food Group. "Ze hebben de afgelopen maanden met veel onzekerheid en een lastig handelsklimaat te maken gehad.  De overname van maandag zorgt ervoor dat de onderdelen weer toekomst hebben."

De deal stelt de keten voor de Britse pluimvee en rode vleessector veilig. ´Deze business gaat ons helpen om de keten in te korten voor consumenten en de groeiende vraag naar Britse producten in te vullen. In eerste instantie ligt de nadruk op het verbeteren van de bedrijfsprocessen.´

In een persbericht laat Vion weten te blijven zoeken naar kansen voor de Country Foods Business die in Wales gelegen is. Momenteel bevindt het bedrijf zich in een 90 dagen durend consultatieproces nadat zijn belangrijkste afnemer afhaakte.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws Varkens

Onzekere markt noopt Vion tot uitstel varkensprijs

Nieuws Varkens

Vion wil lichtere varkens door stroeve wereldmarkt

Analyse Varkens

Vion dissonant op verder eentonige varkensmarkt

Analyse Varkens

Ook Vion staat niet boven de marktpartijen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden