Duitse melkers weer open

Storm rond aflatoxine gaat langzaam liggen

18 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

De storm rondom de import van mais besmet met de aflatoxineschimmel uit Servie is in het verloop van de afgelopen week gaan liggen. Alle melkveebedrijven die in het kader hiervan geblokkeerd waren mogen weer hun melk aan de zuivelverwerkers leveren, zo meldt Top Agrar.

Er waren drie bedrijven die niet meer mochten leveren. Die hadden veevoer van twee verschillende mengvoerbedrijven ontvangen die over onderdelen beschikken in Noordrijn-Westfalen. Deze hadden besmette mais uit Nederland ontvangen. 

Op vrijdag kon het bestuur van de Duitse deelstaat nog niet met zekerheid zeggen of alle melkveebedrijven weer melk mochten leveren. Drie dagen daarvoor had het landbouwministerie in Dusseldorf nog gemeld dat een mengvoerbedrijf een partij besmette mais, die op 20 februari in Rotterdam arriveerde, ontvangen heeft. Hierbij ging het om twee leveringen van 1.000 ton op 21 februari en 1.200 ton op 6 maart. De laatste partij kon worden onderschept de eerste partij was al verwerkt en geleverd aan bedrijven.  

Preventief staan er in Noordrijn-Westfalen nog 29 melkveebedrijven onder toezicht. Daarnaast staan er nog 60 melkveebedrijven in andere deelstaten, Luxemburg en België onder toezicht. Mest- of legkippenbedrijven worden niet geblokkeerd.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden