Grote productiestijging

Kaliprijzen dalen door Amerikaanse voorraden

18 Maart 2013 - Redactie Boerenbusiness

De kaliprijzen laten een flinke daling zien, met name als gevolg van grote voorraden Noord-Amerika. De noteringen in Vancouver zakten onder de 420 dollar per ton, zo blijkt uit cijfers van het Canadese PotashCorp.

De Noord-Amerikaanse voorraad steeg vorige maand met 140.000 ton naar een totaal van 3,26 miljoen ton. Dat is één van de hoogste niveaus sinds het begin van 2006 en 38 procent hoger dan het gemiddelde in de maand februari. De toename is het gevolg van een hogere productie van 500.000 ton oftewel een stijging van 45 procent in een maand.

Hoewel de export een stijging laat zien, groeit deze minder snel dan de productie. Er is 24 procent meer uitgevoerd en daarmee komt de export uit op 812.000 ton. Dat is 26 procent meer dan het jaar ervoor.  

Kaliproducenten laten weten positief te zijn over de verloop van komend seizoen doordat de vraag vanuit China sterk zal stijgen. K+S liet vorige week weten mondiaal een opleving van de kaliverkoop te verwachten waardoor de verkoopvolumes van het bedrijf naar records zullen stijgen.

 

 

 

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden