Vijf keer meer winst

Nutricia bevestigt export babymelkpoeder naar China

15 Mei 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Babymelkpoeder dat is geproduceerd voor de Nederlandse markt wordt massaal door Nutricia naar China verscheept. Dit meldt De Telegraaf op basis van onderschepte vrachtbrieven en door een analyse van gescande QR-codes door Marketingfacts.nl.

Volgens De Telegraaf zijn Chinezen bereid om 3 keer meer te betalen voor Nederlands babymelkpoeder. Hierdoor heeft Nutricia 5 keer meer winst geboekt dan het geval was wanneer de melkpoeder alleen in Nederland was verkocht.

Het Centraal Bureau Levensmiddelen (CBL) laat in een reactie weten dat supermarkten gedane bestellingen niet geleverd krijgen, ondanks toezeggingen van producenten. Nutricia bevestigt de gestegen export naar China, maar verklaart ook dat de productie voor de Nederlandse markt met tientallen procenten is verhoogd.

De afname van babymelkpoeder wordt verder bevestigd door Marketingfacts.nl. In het kader van een actie zijn Nederlandse producten voorzien van een QR-code. Hoewel de actie in december 2012 afliep, blijken de codes ook in 2013 te zijn gescand. Dit is echter niet door Nederlanders gedaan, maar door Chinezen. In totaal zijn 7.358 scans afkomstig uit China terwijl dit aantal in andere landen minimaal is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Berg 15 Mei 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/melkmarkt/artikel/item/10826349/Nutricia-bevestigt-export-babymelkpoeder-naar-China]Nutricia bevestigt export babymelkpoeder naar China[/url]
Nutricia bood toch excuses aan voor de lege schappen? art. in 3-05.
Ze noemen dit ook wel krokedillen tranen.
De hele ophef is zorgvuldig geregiseerd door de Nestle's en Danone's om zelf de regie en Winst te houden en de Media vinden het prachtig! krijgen we tenminste het blad en de TV tijd gevuld.
Berg 15 Mei 2013
En niet te vergeten onze zeer "daadkrachtige" staats secretaris.
Want die zoekt wegen om die particuliere export te blokkeren want met lege schappen komt de enorme vraag naar melk aan het licht en dat zou KUNNEN leiden naar hogere melkprijzen voor de boer....en willen wij dat wel? lijkt Den Haag zich continu af te vragen.
Of zijn ze gewoon een beetje dom?
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden