Van olie over op melk

Multimiljonair aast op zuivelmarkt Ethiopië

11 Juni 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Nederlandse investeerder en multimiljonair Willem Willemstein heeft plannen om de grootste zuivelfabriek van Ethiopië te bouwen. Willemstein verdiende zijn geld met, het inmiddels failliete, Petroplus en slaat nu een heel andere weg in, zo meldt het Financieel Dagblad.

Willemstein is van plan met het bedrijf Velocity Dairy 70.000 liter zuivel per dag te gaan produceren voor de lokale markt. De grootste zuivelproducent van het Afrikaanse land is nu Lema, welke goed is voor 50.000 liter. Als het allemaal volgens plan gaat komt de fabriek vlakbij de hoofdstad van het land te staan en gaat deze beleverd worden door zevenduizend lokale boeren. 

Het kostenplaatje van de fabriek bedraagt volgens de wereldbank 45 miljoen euro, maar wanneer de analisten gelijk krijgen is dat geld snel terugverdiend. Die zien namelijk grote potentie door economische groei, verstedelijking en bevolkingsgroei. Eerder al had Willemstein succes met Marcel van Poecke toen ze in 1993 Petroplus oprichtte. In 2005 deden ze het bedrijf van de hand, waarna het bedrijf in 2012 failliet ging.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden