Niets gedaan bij tandem

Automatisch melken zorgt voor meeste werk

26 Juli 2013 - Redactie Boerenbusiness

Over de eerste helft van 2013 waren het de automatische melksystemen die voor het meeste werk zorgde. Pas veel later volgen de visgraatmelkstallen en de zij- aan zij melkstallen. Het minste werk werd verzet bij de tandemmelkstal, zo meldt de Stichting Kwaliteitszorg Onderhoud Melkinstallaties (KOM).

Uit het overzicht met betrekking tot de opleveringen, renovaties en uitbreidingen blijkt dat automatische melksystemen voor het meeste werk zorgden. Met 265 meldingen tot 21 juli zijn deze goed voor een aandeel van 47 procent bij het totale aantal meldingen. Wel is hier minder activiteit dan vorig jaar. Toen kwam het totaal tot juli uit op omgerekend 362,25.  

Op twee en drie volgen de zij- aan zij melkstallen en de visgraatmelkstallen, met respectievelijk 119 en 117 meldingen. Met name bij de visgraatmelkstallen is meer activiteit dan over het voorgaande jaar. De cijfers geven niet aan waar die activiteit uit bestaat. Helemaal niets gebeurde er ondertussen bij de tandemmelkstal, terwijl er nog 2 grupstallen waren die gerenoveerd, uitgebreid of opgeleverd werden.

Procentueel nam het aantal swingovermelkstallen met 14,2 procent het meeste toe, gevolgd door automatische melksystemen (plus 4,17 procent) en draaimelkstallen (plus 1,6 procent). In absolute cijfers ziet de top drie er net even anders uit. Dan gaan de visgraten aan kop met 8.909 stuks, gevolgd door zij- aan zij melkstallen (3.299 stuks) en automatische melksystemen (3.076 stuks).

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden