Sterkste trekker: 70 pk extra

Case IH bouwt zwaarste serieproductie trekker

5 Augustus 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Wie dacht dat machinefabrikant Case IH met hun Quadtrac 600, de zwaarste trekker in serieproductie ter wereld, het einde had bereikt, heeft het mis. Afgelopen week introduceerde de fabrikant in Duitsland een nieuw vlaggenschip: De Quadtrac 620. Onder de motorkap ligt een FPT motor die maarliefst 670 pk levert. Dat is 70 pk meer dan voorheen. Ook de kleinere modellen in de Quadtrac serie worden geupdate. Die bestaat nu verder uit de 540 en 580, waarbij het modelnummer voor het maximale vermogen in pk"s staat.

De knikbestuurde rupstrekker heeft een 1.900 liter brandstoftank en 300 liter AdBlue tank. Het vullen van beide tanks kost je, in Nederland, zo"n 2.550 euro! De motor voldoet aan de Tier 4B emissie eisen en gebruikt hiervoor SCR-technologie. Het is hiermee de eerste trekkerserie van Case IH die aan deze eisen voldoet. Maximaal gewicht van de trekker is 25 ton maar er zijn vier rupsbanden, met een gezamenlijke oppervlakte van 5,6 m², om het gewicht te verdelen. De full powershift versnellingsbak, met 16 trappen vooruit en 2 achteruit, blijft ongewijzigd. De achterhef tilt maximaal 9 ton en zelfs een 1000 T.P.M. aftakas is leverbaar.

Eind dit jaar wordt de trekker voorgesteld aan het publiek tijdens de Agritechnica in Hannover. Prijzen zijn nog niet bekend. Wie denkt dat met de Quadtrac 620 het einde is bereikt heeft het mis. FPT perst uit hetzelfde zescilinder blok 850 pk voor de New Holland hakselaars. Wellicht zien we in de toekomst dus wel een Quadtrac 850 verschijnen. Of we deze enorme trekkers ook in ons land gaan zien blijft wel de vraag.

Ook de Axial-Flow combine serie van Case IH ondergaat voor volgend jaar enkele wijzigingen. Het grootste nieuws in Duitsland was dat de maximale maaibord grootte van 35 voet (10,7 meter) naar 40 voet (12,2 meter) toe gaat. De combine krijgt dus met recht een grote bek. Speciaal voor bedrijven die met een vast rijpadensysteem werken is een 12,5 meter (41 voet) breed maaibord beschikbaar. Dit pas beter in hun systeem. Voor de brede maaiborden wordt een extra lange losvijzel geleverd, van 10,4 meter. Het eerste model draait dit jaar al in Europa. Voor wie deze enorme machine liever niet meer op wielen over het land ziet rijden kan ook voor rupsbanden kiezen, afkomstig van de Quadtrac kniktrekker.

Twee andere noviteiten op de vernieuwde Axial-Flow 30 serie zijn wel direct interessant voor Nederlandse boeren. Zo is er het "chop-to-swath" systeem. Met de druk van een knop is het mogelijk om binnen één minuut te wisselen van zwad afleg naar hakselen, of andersom. De andere nieuwe optie is de mogelijkheid om tijdens het lossen de afgifte van de lospijp te reguleren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
erthu 18 November 2016
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl//artikel/10831661/Case-IH-bouwt-zwaarste-serieproductie-trekker]Case IH bouwt zwaarste serieproductie trekker[/url]
belachelijk
ard-jan 18 November 2016
belachelijk!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden