Kritiek maar ook lof

Aalt Dijkhuizen stopt als voorzitter Wageningen UR

2 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

Na twaalf jaar stopt Aalt Dijkhuizen als voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR (University & Research centre). Hij maakte dat maandag zelf bekend tijdens zijn toespraak bij de opening van het academisch jaar. Als hij per 1 maart 2014 stopt, heeft hij er drie termijnen van vier jaar op zitten. Dijkhuizen blijft actief in het food & agri domein. Hij gaat zich onder meer toeleggen op advies- en commissariaatswerk.

Aalt Dijkhuizen (1953) schuwde de afgelopen jaren de media niet. Hij stak zijn mening niet onder stoelen of banken en dat werd hem niet altijd in dank afgenomen. Zo protesteerden tientallen studenten vorig jaar na zijn toespraak bij de opening van het academisch jaar. Daarin pleitte hij voor intensievere landbouw om de voedselcrisis op te lossen, omdat de biologische landbouw daarvoor niet geschikt zou zijn. Een ander punt dat hem een hoop kritiek opleverde was vanwege zijn salarisstrookje. In 2010 stelden enkele Kamerleden vragen over de 313.000 euro die hij verdient en daarbij ook nog een bonus kan binnenhalen. Dat is veel meer dan de zogenaamde Balkenende-norm. 

Maar maandag kreeg hij een staande ovatie en kon hij op een schouderklopje rekenen van minister Henk Kamp die in zijn toespraak vol lof was over Dijkhuizen. "Mede dankzij de inzet van Dijkhuizen is Wageningen UR de laatste 12 jaar uitgegroeid tot een internationaal toonaangevende universiteit en gewaardeerde onderzoekspartner." Dijkhuizen kan terugzien op een periode waarin de positie van Wageningen UR aanzienlijk is versterkt. Het aantal studenten is meer dan verdubbeld en al acht jaar achtereen komt de universiteit in de Nationale Studentenenquête als beste van Nederland uit de bus. Ook in de internationale rankings scoort Wageningen UR goed. Zo staat de universiteit in Europa op nummer één in haar domein en wereldwijd op nummer twee, achter UC Davis in Californië.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden