Fronttank apart aansturen

Flexibel spuiten met Kverneland fronttank

11 September 2013 - Redactie Boerenbusiness

Met het Multi-Tank-Management systeem wil fabrikant Kverneland hun gedragen veldspuit en fronttank flexibeler maken. Op de bedieningscomputer kun je kiezen hoe je het volume van de spuit wil gebruiken. Zo is hij op verschillende manieren te gebruiken.

Door gebruik te maken van een iXter gedragen veldspuit, in combinatie met een iXtra fronttank, kun je tot maximaal 3.000 liter meenemen om te spuiten. Volgens Kverneland een prima alternatief voor een zelfrijdende veldspuit. Om deze set-up flexibeler te maken wordt nu Multi-Tank-Management georganiseerd. Deze functie maakt het mogelijk om beide spuittanks apart te gebruiken. Zo kan de boordcomputer beide tanks als één volume zien. Je hebt dan de maximale capaciteit. Een andere is dat beide tanks los worden gezien. Door beide tanks met een andere mix te vullen zijn ze apart te gebruiken. Handig voor loonbedrijven of gebruikers die veel verschillende (kleine) percelen spuiten. De laatste optie is het reservoir Hierbij wordt de fronttank als schoonwatertank gebruikt. Bijvoorbeeld om de spuit te spoelen, of om de achterste tank een tweede keer te vullen wanneer geen schoon water bij de hand is.

Naast de hogere capaciteit dient de iXtra fronttank bovendien als frontgewicht voor de trekker. In de hef achter hangt namelijk een zwaardere spuit. Om het gewicht gelijk te houden ballanceert het systeem automatisch het tankniveau. De spuitvloeistof kan via de computer overgepompt worden wanneer nodig. Kies je ervoor beide tanks apart te gebruiken, dan zijn ze los van elkaar te vullen en in te stellen. Voor deze functies is wel de luxe Isomatch Tellus terminal benodigd. Ook de spoelautomaat, iXclean Pro, is leverbaar op de gedragen modellen.

De gedragen iXtra Pro fronttank heeft een nominale tankcapaciteit van 1.100 liter en een schoonwatertank van 130 liter. Hij wordt volledig elektrisch bediend en heeft zelf een elektrisch aangedreven pomp, met een capaciteit van 25 l/min. De fronttank kan ook worden gebruikt in combinatie met een zaaimachine, om vloeibare kunstmest toe te kunnen dienen.

Aardappels spuiten kverneland 2

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden