Topmodel met 850 pk

Twee nieuwe Fendt hakselaar modellen

8 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Na de vernieuwde trekkers kondigt Fendt ook een uitbreiding van de Katana hakselaars aan. Twee nieuwe modellen worden gebouwd worden: de Katana 85, met 850 pk, en de Katana 50, met 500 pk. Deze zijn boven en onder de bestaande Katana 65 geplaatst.

Fendt startte dit seizoen met de hakselaar productie, nadat het in 2010 begon met de ontwikkeling. Dit jaar hopen de Duitsers 300 machines te bouwen. Het nieuwe topmodel is straks de 850 pk sterke Katana 85. Deze haalt zijn vermogen uit een 21 liter V12 MTU (Mercedes) motor. Ook het koelpakket van de machine wordt flink uitgebreid, wat ongetwijfeld voor een nieuw ontwerp zorgt.

Net als de Katana 65 heeft het nieuwe model een hakseltrommel van 72 centimeter doorsnede. Uiteraard wordt de V-vormige korrelkneuzer met dubbele schijven gebruikt. Met een druk op de knop is deze in of uit te schakelen. Onder het nieuwe topmodel zijn banden tot 2,04m hoogte te monteren.

De kleine Katana 50 haalt maximaal 510 pk uit dezelfde V6 16 liter MTU-motor, die ook in de bestaande hakselaar ligt. Nu wordt daar 653 pk uitgehaald. Qua uitvoering is de kleine hakselaar identiek aan zijn iets grotere broer. Beide motoren maken gebruik van SCR-technologie (AdBlue). Afgelopen maand kondigde collega-fabrikant Krone al de Big X 480 en 580 aan, die gericht zijn op de markt voor kleinere hakselaars.

 

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden