Switch kwam razendsnel

Duidelijkheid overname Zetor-importeurschap

16 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het nieuws dat Pols Groep uit Zuidland (Z-H.) het importeurschap voor Zetor tractoren overnam van Slootsmid Trading uit Goor (Ov.) kwam als een donderslag bij heldere hemel. Eind september, toen de overname werd aangekondigd, wilden beide partijen nog weinig loslaten. Inmiddels is er meer duidelijkheid.

Marc Reuter, verkoopleider van de tractorendivisie binnen Pols, kan vertellen dat zij sinds anderhalve week de kersverse importeur zijn geworden voor Zetor trekkers in de Benelux. Volgens Reuter werd deze beslissing gemaakt door Zetor zelf, vanuit de fabriek in Tsjechië. Pols Groep was zelf niet actief uit op het werven van dit merk. "Met het merk Kioti zijn wij actief in verschillende Europese landen en verzorgen voor 19 verschillende naties de onderdelenvoorziening", verteld Reuter. "Het Kioti pakket reikt tot 70 pk en is vooral bedoeld voor de tuin en park sector. Dit wilden wij graag uitbreiden, wat met de acquisitie van Zetor is gelukt. De laatste twee jaar is het merk bezig zich opnieuw neer te zetten. Het is niet langer meer een "oostbloktrekker" maar een gedegen concurrent voor andere merken. Dat laat Zetor wel zien in de vakbladen, waar ze zeer goed uit de verf komen." Dat Pols met Kioti geen ervaring heeft in de landbouwwereld, waar Zetor toch vooral op is gericht, ziet Reuter niet als een probleem. "Pols heeft ruim dertig jaar ervaring onder de riem met de verkoop en onderhoud van trekkers."

Bij Pols Zuidland worden momenteel veel overuren gedraaid om de zaken zo snel mogelijk op orde te krijgen. "We hebben dealers zelf de keuze gegeven om kleur te bekennen", legt Reuter uit. "We hopen zo spoedig mogelijk duidelijkheid te kunnen geven wat betreft het dealernetwerk. Ongetwijfeld zullen hier enkele veranderen in optreden." Pols Zuidland zal tijdens de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen in Hardenberg, gehouden van 29 tot en met 31 oktober, zich voor het eerst met Zetor profileren. Volgens Reuter gaat Pols zich nu volledig op de Benelux focussen. Dat Pols internationale allures heeft is bekend maar of dit ook voor Zetor het geval is moet nog blijken.

Ondanks dat er al langer veranderingen in de lucht hingen kwam het importeurschap van Slootsmid tot een abrupt einde. Iets wat Slootsmid directeur Henk Eggink zeer betreurd. "Wij hadden een verschil in inzicht ten opzichte van Zetor en wisten dat Pols actief op zoek was. Desondanks hadden wij de overname graag anders gezien. We zullen daarom het Zetor dealernetwerk blijven ondersteunen zodat zij zich niet in de steek voelen gelaten. Het is nu wachten op de uiteindelijke afwikkeling." Eggink is niet van plan het gat op te vullen door een ander merk te importeren. "Momenteel vraagt de bemestingstak veel aandacht. Hier zullen wij ons meer op gaan focussen."

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Taalpurist 16 Oktober 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/item/10836666/Duidelijkheid-overname-Zetor-importeurschap]Duidelijkheid overname Zetor importeurschap[/url]
Er zitten wat slordige schrijffouten in dit bericht.
*kersverse importeur IS geworden. Pols is namelijk enkelvoud
*vertelT Reuter ipv verteld Reuter
*waarIN ze zeer goed uit de verf komen
*Verkeerd gebruik uitdrukking doekje voor het bloeden
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden