2-3 uur elektrisch werken

Elektrische kniklader van Weidemann

23 Oktober 2013 - Redactie Boerenbusiness

Eerder al schreven we over Merlo die met een hybride verreiker komt. Weidemann pakt het een stapje kleiner aan en komt met een volledig elektrische versie van hun 1160 kniklader. Met de 48 volt loodaccu kun je 2 tot 3 uur elektrisch rijden en werken. Dit scheelt brandstof en is ook gezonder.

Het feit dat de Weidemann eHoftrac geen uitstoot heeft is een groot voordeel voor werkzaamheden in stallen. Bovendien scheelt het ook een hoop herrie. Een standaard Hoftrac 1160 model werd uitgerust met een verwisselbare loodaccu, die 400 kg weegt. Hij kan gewoon worden opgeladen via het normale stopcontact. Dat duurt zo"n 8 uur maar met een snelle oplader is dit te verkorten tot 6 uur. Volgens Weidemann blijven de prestaties van de machine hetzelfde als bij zijn diesel evenknie.

Verder noemt Weidemann ook andere milieutechnische voordelen omdat je bij de eHoftrac niet meer te maken hebt met motorolie, koelvloeistof en minder hydraulische componenten. De fabrikant benadrukt dat de werktijd van 2 tot 3 uur, die je uit de accu haalt, bij zwaar werk is. Op de Agritechnica is hij voor het eerst te zien.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden