Samenwerking China- Nederland

Samen in zuivel voor veiligere Chinese melk

18 November 2013 - Redactie Boerenbusiness

De Wageningen Universiteit en Friesland Campina hebben een overeenkomst getekend met de China Agricultural University. Doel van de samenwerking is het overbrengen van de Nederlandse zuivelkennis aan de Chinezen om zo  de productiviteit, de veiligheid en de kwaliteit van de Chinese zuivelsector te verbeteren.

De kennisoverdracht vindt plaats in een nieuw onderzoeks- en kenniscentrum in China, het Sino-Dutch Dairy Development Centre (SDDDC). "Het opzetten van het centrum is in het belang van beide landen en de melkkwaliteitscontrole, zuivelverwerking en training zal verbeteren. De zuivelsector van China bevindt zich in een belangrijke fase", aldus directeur professor Li Shengli. Topman Cees ‘t Hart van FrieslandCampina, voegt hieraan toe: "China is op weg om ’s werelds grootste en belangrijkste zuivelmarkt te worden. Het is daarom van belang dat de
mogelijkheden om op een veilige manier meer melk van de hoogste kwaliteit te produceren ten volle worden benut."

Naast het centrum is het ook de bedoeling dat Chinese delegaties naar Nederland afreizen om met eigen ogen te zien hoe de Nederlandse zuivelsector in elkaar steekt en zal er een universitair uitwisselingsprogramma en lesprogramma worden opgezet. Op den duur is het centrum van plan om een Dairy Expertise Centre op te zetten waar de meest recente technologie op het gebied van veiligheids- en kwaliteitssystemen en technieken gebruikt zullen worden op een Chinese modelboerderij.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden