Melkprijs hoger dan ooit

FrieslandCampina zakt terug naar derde plaats

6 December 2013 - Redactie Boerenbusiness - 3 reacties

Over oktober zakt FrieslandCampina binnen de Europese melkprijsvergelijking terug naar een derde plaats. Het Italiaanse Granarolo kende een grotere stijging van de melkprijs en komt daardoor weer uit op een derde plaats. DOC Kaas komt op een negende plaats terecht, zo blijkt uit de melkprijsvergelijking samengesteld door LTO Nederland.

Gemiddeld betaalde de Europese zuivelaars 39,86 euro per 100 kg melk, bij 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit. Een plus van een half procent in vergelijking met september en een plus van 18,7 procent in vergelijking met oktober 2012. "Niet alleen ligt het gemiddelde op recordniveau, maar voor bijna alle ondernemingen is de melkprijs hoger dan ooit. Wat inhoudt dat deze zelfs hoger zijn dan in 2007." 

Binnen de Europese ranglijst zakt FrieslandCampina met een melkprijs van 43,43 euro per 100 kg melk terug naar een derde plaats. Het Italiaanse Granarolo telde net iets meer op bij de melkprijs tussen september en oktober, waardoor ze met een prijs van 44,11 euro uitkomen op een tweede plaats. De eerste plaats blijft onveranderd voor het Finse Hameenlinnan Osuusmeijeri (45,17 euro).

Ook bij het voortschrijdend gemiddelde van de laatste twaalf maanden komt FrieslandCampina goed uit de bus. Met een melkprijs van 39,29 euro, bij 4,2 procent vet en 3,4 procent eiwit, staat de grootste zuivelaar van Nederland op een derde plaats. De nummer vier betaalt ruim anderhalve euro minder. Dit is Arla met een melkprijs van 37,58 euro. 

De tweede Nederlandse zuivelaar in de ranglijst komt over oktober met een melkprijs van 39,83 euro uit op een negende plaats. Bij het voortschrijdende gemiddelde is de zuivelaar met een melkprijs van 37,01 euro evenwel goed voor een zesde plaats. 

Buiten de EU betaalde het Zwitsers Emmi over oktober een melkprijs van 54,38 euro per 100 kg melk, zette Fonterra een notering neer van 40,09 euro en komt de melkprijs in de VS terecht op 32,82 euro.  

melkprijsvergelijking.JPG

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
3 reacties
tinus 6 December 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10840473/FrieslandCampina-zakt-terug-naar-derde-plaats]FrieslandCampina zakt terug naar derde plaats[/url]
Waarom staan Cono,Leerdammer en Vreugdehil niet in de vergelijking?
We zitten toch in Nederland?Teveel moeite mischien?
tinus 6 December 2013
Enne...dit bericht wel even laten staan graag en niet verwijderen zoals een eerder bericht omdat het een beetje gevoelig lag(RABO)
hochwald leveransier 9 December 2013
waar staat hochwald?
fries 10 December 2013
Hochwald is particulier in nl en maakt hier geen melkprijs bekend
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden