In juni voorgedragen

OCI stelt Sipko Schat aan als toezichthouder

10 December 2013 - Redactie Boerenbusiness - 6 reacties

OCI, een van ’s werelds grootste kunstmestproducenten ter wereld, heeft Sipko Schat aangesteld als non-executive director. Het voormalige lid van de raad van bestuur van Rabobank krijgt een adviserende rol bij de grootste kunstmestproducent ter wereld.

Bij de Rabobank was Schat verantwoordelijk voor Libor. Naar aanleiding van de uikomsten van het onderzoek naar het Libor-schandaal werd zijn positie bij de bank onhoudbaar en stapte hij op.

De ontwikkelingen bij de Rabobank zijn voor OCI geen reden geweest af te zien van Schat. Bij de grootste kunstmestproducent ter wereld wordt hij als non-executive director verantwoordelijk voor de toezicht op de raad van bestuur. In deze functie is hij wel aansprakelijk te stellen voor eventueel wanbeleid. Overigens is Schat in juni al voorgedragen als onafhankelijk toezichthouder. Tijdens de aandeelhoudersvergadering van 9 december is hij benoemd.

Nassef Sawiris, CEO van OCI is positief over de aanstelling van Schat. ‘Zijn uitgebreide internationale ervaring, financiële kennis en inzicht in de agro- en foodsector voegen relevante deskundigheid toe aan het bedrijf.’

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
6 reacties
repelsteeltje 10 December 2013
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/item/10840619/OCI-stelt-Sipko-Schat-aan-als-toezichthouder]OCI stelt Sipko Schat aan als toezichthouder[/url]
ik snap niet dat zo,n iemand als schat die de rabobank op het spel heeft gezet en dan ook nog 5 miljoen mee krijgt, door het OCI wordt aangesteld als non-executive director, ik dacht altijd dat criminelen eerst hun straf uit moeten gaan zitten en wat ze aangericht hebben terug betalen t/m de laatste cent en met goed gedrag hun leven weer op de rails zien te krijgen
Westbrabander 10 December 2013
Kan hij mooi wat bij elkaar verdienen om wat teveel betaalde rente terug te betalen, AAN ONS.
Kaunt 11 December 2013
Aandeelhouders denken; geld, geld en nog meer geld voor ons. Bij crimineel zaken doen hoort een criminele directeur. Dat geld moet er komen! Ten koste van alles en iedereen; geld, geld en nog meer geld.
Bos 10 Januari 2014
Als ik 9.000.000,00 op mijn bordje krijg doe ik het gratis ;-)
Bos 10 Januari 2014
Sorry, nulletje teveel, maar toch een heleboel geld.
Pum Donders 12 Januari 2014
OCI meteen onder toezicht stellen zou ik zeggen.

Schat zou strafrechtelijk vervolgd moeten worden als hij willens en wetens aan fraude heeft meegewerkt op een hoog(vertrouwens)niveau.
Bas 13 Januari 2014
Witte boordencriminelen zitten geen straf uit,begrijpt niemand dat dan.Ze krijgen juist een bonus en een aplaus voor hun wanprestaties,en ze worden op handen gedragen door hun volgende werkgevers.Vul als landbouwer/veehouder maareens EEN cijfertje verkeerd in en je staat voor de rechter.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden