Met DGPS of RTK signaal

Nieuw instapmodel Topcon GPS-ontvanger

9 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Topcon introduceert de X14 GPS-ontvanger. Dit scherm heeft een 3D kleuren-touchscreen en is qua toegankelijk gelijk aan het luxere model. Hij werkt met zowel een DGPS als RTK signaal. Via een stuurautomaat kan hij zo ook voertuigen bedienen.

Nieuw is onder meer het 10,9 centimeter (4,3 inch) 3D touchscreen. Deze is uitgevoerd met een virtuele lightbar. Om met een GPS signaal te werken kun je Topcon’s SGR-1 GNSS ontvanger gebruiken. Deze is accuraat tussen de 40 en 60 centimeter. Wie meer precisie wil hebben kan voor de AGI-4 GNSS ontvanger kiezen. Met behulp van het Egnos of RTK signaal werkt deze tot 2 centimeter nauwkeurig. Hij is in combinatie met een stuurmotor te gebruiken om je trekker of zelfrijder te besturen.

In Nederland zijn de RTK-stuursystemen inmiddels goed ingeburgerd maar wie een modern en gemakkelijk te bedienen instapmodel zoekt is de Topcon wellicht interessant. Wil je na enkele jaren toch met meer precisie werken dan hoef je per definitie geen nieuw scherm aan te schaffen. Volgens Topcon maakt het scherm gebruik van overzichtelijke pictogrammen om het de gebruiker makkelijk te maken. Het scherm moet ten alle tijden goed leesbaar zijn, ook in de zon.

X14_Topcon.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Techneut 10 Januari 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/item/10842075/Nieuw-instapmodel-Topcon-GPS-ontvanger]Nieuw instapmodel Topcon GPS ontvanger[/url]
Een complex artikel voor een simpel instrument als een deze agrarische tomtom. Nog altijd belachelijk dat dergelijke agrarisch tomtom-tjes zo duur verkocht worden, terwijl de techniek identiek en te vergelijken is met de vroeger pda's met navigatie.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden