In Nederland en Spanje

Politie pakt bende trekkerdieven op

28 Januari 2014 - Redactie Boerenbusiness

De politie is dinsdag begonnen met het oprollen van een criminele bende in Zuid-Nederland. Justitie verdenkt de bende van het stelen en doorverkopen van landbouwvoertuigen, zo meldt Mechaman. Op drie adressen in Roermond en Haelen worden ingevallen gedaan.

In totaal heeft politie Limburg drie mannen aangehouden. Zij worden verdacht van vijftig gevallen van diefstal en heling in machines en gereedschappen. Deze zouden zijn gestolen in de provincies Brabant en Limburg. Het onderzoek is al gaande sinds april. Hiervoor werkt de politie samen met Belgische en Oostenrijkse collega’s. In dit laatste land zijn de afgelopen maanden maarliefst 24 gestolen Nederlandse trekkers teruggevonden.

Dinsdag berichtte Europol in Den Haag nog dat het negen bendeleden in Spanje heeft opgepakt voor het stelen van tientallen trekkers. Alleen al in Frankrijk heeft de groep dertig trekkers gestolen, meent Europol. Voor deze zaak werkte het samen met de Spaanse, Franse en Roemeense justitie. De bende bestaat vooral uit Roemenen. Trekkers worden in West-Europa gestolen en per vrachtwagen vervoerd naar Hongarije en Roemenië.

Volgens Europol is de totale waarde aan gestolen landbouwmachines ruim drie miljoen euro. Naast de landbouwmachines zijn bij de aanhouding onder andere ook geld, wapens en munitie in beslag genomen.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden