Werktuigendrager voor rijpaden

Elektrische trekker van Nederlandse bodem

10 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het lijkt een ambitieus project: De Multitooltrac. Een elektrisch aangedreven werktuigendrager voor rijpadensystemen. Onder leiding van landbouwkundig ingenieur Paul van Ham werken verschillende Nederlandse fabrikanten, zonder agrarische achtergrond, aan de trekker. Wordt het een succes, dan is het ontwerp revolutionair te noemen.

Als landbouwkundig ingenieur specialiseert Van Ham zich in de grondbewerking. Een bottleneck binnen het bedrijf volgens hem omdat machines steeds groter en zwaarder worden. Daarom focuste hij zich op het rijpadensysteem, waarbij met onbereden teeltbedden wordt gewerkt. Dat biedt veel voordelen maar de benodigde mechanisatie is niet aanwezig. Bestaande trekkers en werktuigen worden aangepast maar bieden niet de juiste oplossing. Daarom bedacht Van Ham de Multitooltrac. Drie bedrijven, Machinefabriek Boessenkool, Wissels Techniek en Van Ham Organisatie & Advies, helpen hem hierbij.

De elektrische trekker moet dit voorjaar al het levenslicht zien. Voor het ontwerp en de bouw zijn verschillende boeren bij het project betrokken. Zij gaan het voertuig dit jaar in de praktijk testen. Van Ham wil graag met een frisse blik naar de landbouwtechniek kijken en zich niet laten afleiden door de bestaande techniek. ‘Neem de Tesla sportauto als voorbeeld. Die is ontworpen door mensen die niet uit de auto-industrie afkomstig zijn. Toch hebben ze een prima auto in de markt weten te zetten’, zegt hij. ‘Een elektrische aandrijving vergt een andere manier van denken. Zo’n versnellingsbak en achterbrug met al zijn tandwielen ziet er prachtig uit maar het maakt de trekker duur en complex. Elektriciteit is veel simpeler, goedkoper en gaat langer mee.’

Ieder wiel van de Multitooltrac is bestuurbaar en wordt door een 22 kW (30 pk) elektromotor aangedreven. Deze heeft een maximaal vermogen van 60 pk. De motoren kunnen het aan om voor een korte tijd dit hogere vermogen te leveren. Van Ham: ‘Elektrische pk’s moet je anders bekijken dan diesel pk’s. 120 pk lijkt misschien niet veel maar je hebt dat vermogen altijd voor 100 procent beschikbaar. Het koppel is enorm. Bij een trekker met dieselmotor wordt het vermogen veel minder efficiënt omgezet in trekkracht. In de praktijk blijkt dat een 2 kW elektromotor hetzelfde werk aankan als een 25 pk dieselmotor. Dat lijkt absurd maar het wordt in de praktijk bewezen.’ Het accupakket in de Multitooltrac kan de trekker één tot anderhalf uur volledig elektrisch aandrijven. Dat is niet veel maar, zo benadrukt de bedenker, bij stationair draaien schakelt de trekker zichzelf uit. Een standaard trekker loopt dan gewoon door en in de praktijk blijkt dat trekkers vaak veel uren stationair draaien. Hoe de levensduur van de accu zich in de praktijk zal houden is nog even afwachten. Is de accu leeg dan komt een 185 pk zescilinder dieselmotor in leven om een generator aan te drijven.

De werktuigendrager heeft voorop, in het midden en achterop een hefinrichting met aftakas. Zo is hij compatibel met alle bestaande werktuigen. Daarnaast ziet Van Ham ook mogelijkheden voor het monteren van bijvoorbeeld een veldspuit. De spoorbreedte van het voertuig is traploos tussen 225 en 325 centimeter instelbaar. Ook de cabine is verstelbaar. Deze loopt over een rails bovenop de machine. Zo creëer je één groot laadplatform of twee kleinere platforms. Leeg weegt de Multitooltrac 5 ton. Hij heeft een wielbasis van 5,5 meter, zodat een groot aantal werktuigen tussen de wielen kan worden gemonteerd. De bestuurder heeft dan optimaal zicht op het werkveld.

Multitooltrac1.jpg

Ieder wiel van de Multitooltrac is bestuurbaar en wordt elektrisch aangedreven. De wielmotor heeft een maximaal vermogen van 60 pk. Onder de motorkap ligt een dieselmotor van 185 pk. Het accupakket kan de trekker maximaal anderhalf uur aandrijven.

Multitooltrac2.jpg

Met zijn wielbasis van 5,5 meter passen tussen de wielen ook machines. De cabine schuift over een rails heen en weer zodat je verschillende laadplatforms kunt creëeren.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
harm jan spans 19 Maart 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/tech/artikel/item/10845932/Elektrische-trekker-van-Nederlandse-bodem]Elektrische trekker van Nederlandse bodem[/url]
mooi bedacht ik hoop dat ik hem nog een keer ga zien in het echt
Eric van Dijk 20 April 2014
Goed idee en initiatief.
Aan het ontwerp kleven echter nog wat praktische bezwaren.
-De constructie (twee liggers) tussen voor en achterbrug lijkt erg slap.
-Max 1,5 uur is wel erg weinig en alleen praktisch voor regelmatig thuiswerk. Misschien een beter idee (als pilot) voor zelfrijdende modulaire toepassingen als voermengwagen, veldspuit e.d.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden