In België tanken mag wel

Douane voert controles uit op gebruik rode diesel

19 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness

De douane gaat loonbedrijven en boeren controleren op het gebruik van rode diesel. Vorig jaar gebeurde dat ook al. Toen werden voornamelijk waarschuwingen uitgedeeld aan diegene die nog ‘rood reden’. Dit jaar is dat echt voorbij, waarschuwt de douane.

Inmiddels rijden de Nederlandse trekkers en machines al een jaar op rode diesel. Tot 1 juli hadden bedrijven de tijd om hun oude voorraad op te maken. Vandaar dat de douane het op een controleactie hield. Hieruit bleek dat 81 procent van de gecontroleerde bedrijven al op witte diesel was overgeschakeld. Die overige 19 procent gaat de douane dit jaar strenger controleren, zo schrijft het in een persbericht.

Ook het bezit van rode diesel is in Nederland verboden. Alleen de scheepvaart mag nog van deze brandstof gebruik maken. Dit geldt alleen voor de beroepssector en geen pleziervaartuigen. Het tanken van rode diesel in België is wel toegestaan, maar mag alleen over de grens worden gebracht in de tank van het voertuig die het ook gebruikt. Even over de grens rijden met een grote dieseltank is er dus niet bij. Over de Belgische rode diesel hoeft naderhand geen accijns te worden betaald. Wordt je toch aangehouden door de douane, dan moet je wel kunnen aantonen dat de brandstof in België is gekocht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden