Dalende zuivelmarkt

Inzet melkprijs blijft 39,50 euro bij DTO

2 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Voor het komende half jaar houdt Dairy Trading Online (DTO) vast aan een melkprijs van 39,50 euro per 100 kg melk. Daarmee verwoordt DTO de neerwaartse spiraal waarin de zuivelmarkt van nu zich bevindt. De enige onvoorspelbare factor van nu is de droogte in Californië, de grootste zuivelstaat in de VS.

Vorig jaar rond deze tijd zorgde droogte in Nieuw-Zeeland voor een drastische verandering van de koers van de zuivelmarkt. Dit seizoen is er welleswaar in delen van Nieuw-Zeeland opnieuw sprake van droogte, maar zorgen een hoge melkprijs en een lagere voerprijs ervoor dat melkveehouders daar weinig hinder van ondervinden. Dit seizoen is Californië de onzekere factor.

Voor nu wordt in Europa vooral de druk van hoge melkaanvoer gevoeld. Niet alleen in Nederland wordt veel melk geleverd, ook in Frankrijk, Duitsland, Engeland en Polen wordt rap door gemolken. Tegelijkertijd neemt Italië veel minder melk af dan in andere jaren. Consumenten worden daar geplaagd door de economische crisis wat een grote impact heeft op de uitgaven aan voeding.

Alles bij elkaar zorgt het ervoor dat de huidige markt worstelt met de grote melkstroom. Dit maakt dat DTO komt met een Melkprijs Garantiecertificaat van 39,50 euro per 100 kg melk. Per certificaat kan er 50.000 kg melk afgedekt worden. Het certificaat gaat in op 1 april en loopt af op 31 september.

Het certificaat wordt afgerekend op basis van de garantieprijs van FrieslandCampina, welke de eerste maandag van de maand bekend gemaakt wordt. De eerstvolgende wordt op 7 april bekend. Inschrijven op het certificaat kan tot 15 april.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

FrieslandCampina wil vóór 2030 verdubbelen in VK

Nieuws Melk

Baten FrieslandCampina in Pakistan verder omlaag

Nieuws melk

Lactoferrine uit én zonder melk FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina werkt aan lokkertjes nieuwe leden

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden