Vooruitzichten blijven negatief

Dalende tarwenoteringen op onzekere markten

11 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het tarweareaal in de VS kent een slechte start na het extreme winterweer. Hoewel de vooruitzichten voor de komende oogst hierdoor negatief zijn, zijn de noteringen op de internationale markten gedaald. In het weekbericht granen merkt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland op dat de markten onzeker zijn.

De tarwenoteringen op de wereldmarkt zijn in week 15 gedaald ten opzichte van week 14. De neerwaartse beweging komt als een verassing, want uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van Landbouw (USDA) blijkt dat de conditie van tarwe in de VS erg slecht is door het extreme winterweer. De verwachting is dat dit gevolgen gaat hebben voor de aanstaande tarweoogst.

De prijs van zachte tarwe in de golfregio van de VS is in week 15 met 1,8 procent gedaald tot 289,37 dollar per ton. Harde tarwe in dit gebied is met twee procent gedaald tot 333,82 dollar per ton. In het noordwesten van de VS is de notering van harde tarwe met 2,2 procent gedaald tot 254,11 dollar per ton.

Dat de noteringen ondanks de slechte conditie van de tarwe in de VS toch zijn gedaald, heeft te maken met andere cijfers van het USDA. Uit het Wasde-rapport blijkt dat de Amerikaanse tarwevoorraad in april 0,7 miljoen ton hoger wordt ingeschat dan in maart. Het volume van 15,9 miljoen ton is echter aanzienlijk lager dan de voorraad van het afgelopen jaar. 

De noteringen zijn in week 15 gedaald, maar op de internationale markten heerst ook onzekerheid door de slechte conditie van tarwe in de VS en de spanningen rondom het Zwarte Zeegebied. De verwachting is dat de prijzen de komende maanden blijven schommelen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Marktupdate Granen

Import van graan blijft politiek gevoelig thema

Analyse Granen & Grondstof

Natte herfst en winter kost opbrengst in Duitsland

Analyse Granen & Grondstof

China wordt zenuwachtig van lagere tarweprijs

Analyse Granen & Grondstof

Oekraïense tarweoogst mogelijk kleinste in 12 jaar

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden