Commissarissen lenen miljoenen

Rabobank-salaris Vermeer en Veerman openbaar

23 April 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Rabobank Nederland heeft bij de pubicatie van het jaarverslag over 2013 ook voor het eerst de salarissen van de raad van bestuur en ook de vergoedingen voor de raad van commissarissen openbaar gemaakt. Hieruit valt af te leiden dat oud-ZLTO voorzitter Antoon Vermeer, van huis uit melkveehouder, als vice-voorzitter van raad van commissarissen een vergoeding toucheert van 121.000 euro, excl. BTW en overige lasten.

Oud-landbouwminister Cees Veerman, actief in de akkerbouw en het agrarisch bedrijfsleven, staat voor een jaarlijkse vergoeding van 75.000 euro in de boeken van Rabobank om als commissaris de handel en wandel van de raad van bestuur te controleren. Ook valt op dat Rabobank meldt welke kredieten de commissarissen met de bank hebben afgesloten. Zo heeft Veerman een krediet van 900.000 euro openstaan bij een gemiddelde rentevoet van 3,8 procent. Ook heeft hij zakelijke financieringen uitstaan voor een bedrag van 4,1 miljoen euro tegen een gemiddelde rentevoet van 5,4 procent.

Antoon Vermeer heeft voor 1,2 miljoen euro aan zakelijke kredieten openstaan tegen een gemiddelde rentevoet van 3,8 procent. "De hoogte van de tarieven is mede afhankelijk van de valutasoort, de overeengekomen rentefixatietermijn en het moment van afsluiten van de transactie of het moment van ingaan van een nieuwe rentefixatietermijn", zo licht de bank toe.

Wout Dekker, de voorzitter van de raad van commissarissen bij Rabobank, verdient daarmee jaarlijks 288.750 euro. De bank betaalt een stuk beter dan de andere grote Nederlandse banken, schrijft De Telegraaf. De president-commissarissen van ING en ABN Amro moesten het vorig jaar doen met respectievelijk 114.000 en 100.000 euro. In de raad van bestuur kreeg voormalig topman Piet Moerland, die eind oktober opstapte door de Libor-affaire, voor die tien maanden werk 1,12 miljoen euro betaald. Sipko Schat, het hoofd van de zakenbank die half november vertrok, kreeg tot die tijd 1,06 miljoen overgemaakt. Schat kreeg bovendien een afkoopsom van bijna 900.000 mee.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
een lid 23 April 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/akkerbouw/artikel/item/10849075/Rabobank-salaris-Vermeer-en-Veerman-openbaar]Rabobank salaris Vermeer en Veerman openbaar[/url]
het is te gek voor woorden dat er zulke salarissen betaald worden en als je als topman wordt weggestuurd krijg je nog een paar miljoen mee en dat noemt zich nog steeds RABO bank ?
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden