Focus op marktverruiming

Perspectief Nederlandse fruitsector positief

24 April 2014 - Redactie Boerenbusiness

Het perspectief van de fruitsector in Nederland ziet er goed uit, stelt Fruitmasters. Haar aangesloten telers maakten over het algemeen goede jaren door. Ook lenen nieuwe markten zich goed voor de afzet van het Nederlandse product en werpt de centrale aanpak van de cooperatie zijn vruchten af.

De Coöperatie Koninklijke FruitmastersGroep U.A. verstevigde afgelopen jaar de relatie met haar klanten in de Nederlandse en West-Europese markt. Dit werd gerealiseerd met ondersteuning van schapconcepten en sluitende track&trace. Nieuwe concepten die in 2013 zijn geïntroduceerd werden positief ontvangen. Ook zocht Fruitmasters vorig jaar meer dan ooit de buitenlandse markt op: diverse Aziatische landen, maar ook het Midden-Oosten en Zuid-Amerika.

Fruitmasters heeft zich in 2013 dan ook opnieuw verder kunnen ontwikkelen en zal haar vleugels in 2014 verder uitslaan. Het netto resultaat steeg met 53.000 euro tot 656.000 euro in 2013, ondanks een afwaardering op het (verhuurde) pand in Rotterdam, de omzet steeg met ruim 8 procent naar 208.538.000 euro in 2013.

Voor de toekomst blijft Fruitmasters fors investeren in haar centrale infrastructuur om de kosten verder omlaag te brengen. Nieuwe nationale en internationale markten worden aangeboord. Er is een nieuwe voorsorteerlijn aangeschaft, die efficiënter opereert en het mogelijk maakt om in de toekomst beter in te kunnen spelen op de wensen en eisen van klanten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden