MKZ in Rusland

Oost-Europa geplaagd door dierziektes

4 Juni 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Het oosten van Europa, waaronder ook Rusland, blijft kampen met dierziektes. Zo doken in Polen opnieuw wilde varkens op met Afrikaanse varkenspest, maar kampt Rusland tegelijkertijd met Mond- en Klauwzeer (MKZ).

Polen heeft bevestigd dat in vier wilde zwijnen er Afrikaanse varkenspest aangetroffen is. De dieren werden aangetroffen bij de grens met Wit-Rusland. De Poolse veterinairdienst heeft na de vondst direct de wereldorganisatie voor diergezondheid (OIE) ingelicht.

In het rapport wordt melding gemaakt van de vondst van vier wilde zwijnen. Alle dieren bleken besmet met het virus. De eerste werd aangetroffen op 22 mei en de andere drie op 30 mei, vlakbij de plaats waar het eerste dier gevonden werd.

De regio vlakbij de grens met Wit-Rusland stond al onder extra toezicht in verband met eerder aangetroffen vondsten van varkenspest. De normale maatregelen zijn voor het gebied van toepassing, waaronder verscherpt toezicht op wild en controle op beweging binnen het land. Er is geen vaccinatie of behandeling van besmette dieren mogelijk.

Waar in Polen de Afrikaanse varkenspest de gemoederen bezighoudt kampt Rusland met Mond- en Klauwzeer (MKZ). In de oostelijk regio wordt opnieuw melding gemaakt van runderen en varkens besmet met de ziekte.

De ziekte plaagt vooral varkensbedrijven, waaronder een van 3.140 dieren. In totaal zijn vandaag de dag al vijf bedrijven geïnfecteerd met de zeer besmettelijke dierziekte.

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Meer over

PolenRusland
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
de Boer 4 Juni 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/artikel/item/10851658/Oost-Europa-geplaagd-door-dierziektes]Oost Europa geplaagd door dierziektes[/url]
Als wij Rusland waren, sloten wij met dit soort berichten direct de markt richting Oost-Europa. Maar ja, wij zijn te soft???
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden