Zuidberg fronthefsystemen

Flevolandse pioniers starten in Noord-Amerika

8 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Fabrikant Zuidberg uit Ens (Fl.) heeft op 2 juli een nieuwe vestiging in Cedar Falls, Iowa, officieel in gebruik genomen. Zuidberg, vooral bekend van de fronthefsystemen, levert al twaalf jaar producten aan Noord-Amerikaanse fabrikanten maar verplaatst nu een gedeelte van de productie en distributie.

Rudolf de Jong, bedrijfsleider van Zuidberg North America, knipte samen met een groep lokale hoogwaardigheidsbekleders het lintje door op woensdag 2 juli. In Cedar Falls gaat Zuidberg twee van hun productgroepen vertegenwoordigen. Dit zijn Frontline Systems en Transmissions. Voor de eerstgenoemde – de fronthefsystemen – zal vanuit Amerika (co)engineering, ontwikkeling en productie plaatsvinden. Ook bij transmissies is dat het geval, omdat vaak klant specifiek wordt gewerkt. Zuidberg levert zowel direct aan fabrikant als (after-market) aan mechanisatiebedrijven.

Zuidberg levert al twaalf jaar lang producten aan de Verenigde Staten, Canada en Mexico. De fabrieken van John Deere, New Holland, Case IH en Agco worden nu nog vanuit Nederland bevoorraad, maar dat zal veranderen. Een Canadese importeur voorzag tot nu toe alle dealerbedrijven. Zij blijven aangesteld voor Canada maar in de VS zal Zuidberg dit zelf oppakken vanuit Iowa.

Zes personen gaan nu aan de slag in Noord-Amerika. Zij richten zich op de verkoop, aftersales en expeditie. De productie blijft vooralsnog in Ens gebeuren. Of de tracks (rupssystemen) naar Noord-Amerika komen is niet bekend gemaakt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden