Met farmaceut Abbott

Fonterra ontwikkelt giga melkveebedrijf in China

11 Juli 2014 - Redactie Boerenbusiness

Fonterra en Abbott maken bekend samen een gigantisch melkveebedrijf in China op te willen gaan zetten. Het bedrijf gaat 16.000 dieren herbergen en moet mee gaan helpen aan de melkvoorziening in China. Voor Fonterra wordt dit het derde soortgelijke bedrijf. Voor het Amerikaanse gezondheidsbedrijf Abbott het eerste.  

Fonterra en Abbott maken bekend een overeenkomst ondertekend te hebben om samen een zuivel "hub", cluster, in China op te gaan zetten. De strategische overeenkomst, die nog wacht op Chinese goedkeuring, vergroot de expertise van Fonterra in zuivelvoeding en ondernemen in China. Abbott geeft hiermee gehoor aan de doelstelling om meer zaken te ontwikkelen in China.

De zuivelconsumptie in China is over de laatste tien jaar gestaag toegenomen. Om de groeiende vraag in te kunnen vullen is het van belang dat er continu nieuwe bronnen van hoge kwaliteit melk aangeboord worden. Fonterra en Abbott zijn blij dat ze door samenwerking een positieve bijdrage kunnen leveren aan de zuivelsector in China.

"Het wordt het derde agrarische cluster in China en gaat een aanvulling vormen op de bestaande agrarische onderdelen in de provincies Shanxi en Hebei, welke zeer succesvol zijn", zegt Theo Spierings, het hoofd van Fonterra. "Agrarische clusters spelen een sleutelrol bij onze strategie om een meer geïntegreerde zuivelonderneming te worden in China. Het draagt bij aan de groei en ontwikkeling van de lokale Chinese zuivelsector en het helpt bij het invullen van de vraag en behoefte van Chinezen naar veilige, voedzame zuivelproducten." 

"We zijn blij dat we kunnen samenwerken met Fonterra, wereldwijd een van de bedrijven die het verst is in zuiveltechnologie", zegt Miles D. White, voorzitter bij Abbott. "Het is een belangrijke stap bij onze doelstelling om te groeien in China." Beide bedrijven gaan samenwerken met Chinese wetgevers om de benodigde goedkeuring te krijgen voor het project.

Als die goedkeuring er komt gaat de joint venture 300 miljoen Amerikaanse dollar (220,23 miljoen euro) investeren in het agrarische cluster. Deze omvat vijf melkveebedrijven met meer dan 16.000 melkkoeien die jaarlijks ongeveer 160 miljoen liter melk gaan produceren. De kudde voor het melkveecluster omvat dieren afkomstig uit andere landen of van bestaande Fonterra-bedrijven in China. De melkveestapel gaat genetica bevatten die terug te traceren is tot in Nieuw-Zeeland, Australië, de USA en Europa.      

Op het cluster gaan Fonterra en Abbott de standaarden toepassen die al vanuit de bedrijfscultuur van toepassing zijn. Afhankelijk van de wettelijke goedkeuring gaat het eerste bedrijf in de eerste helft van 2017 beginnen met het produceren van melk. De overige bedrijven worden in 2018 operationeel

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Nieuws melk

Fonterra verhoogt winstverwachting kwart

Nieuws melk

Nieuw-Zeelandse zuivel optimistisch 2024 in

Nieuws Melk

Fors meer winst en hogere melkprijs bij Fonterra

Nieuws melk

Fonterra rondt verkoop DPA aan Lactalis af

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden