Meer vermogen, tot 435 pk

Case IH Magnum vanaf volgend jaar op rupsen

6 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Om te voldoen aan de laatste emissie eisen introduceert Case IH voor volgend jaar hun vernieuwde Magnum-serie. De zwaarste conventionele wieltrekker die het merk bouwt. Alhoewel, vanaf 2015 kun je de trekker ook met twee rupsen uitrusten. Verder worden de maximale vermogen inclusief boost iets verhoogd en is de trekker fraai versierd met extra werklampen en andere luxe snufjes.

Het topmodel in de Magnum reeks krijgt er een paar pk bij. De Magnum 380 CVX heeft 380 pk zonder, en 435 pk met boost. De FPT Cursor 9 motor krijgt bovendien een turbo met variabele geometrie en een vernieuwd SCR-systeem. Deze verbruikt iets meer Adblue, maar gaat volgens de fabrikant wel efficiënter met het product om. Het kleinste type behoudt als enige de standaard vaste turbo. De nieuwe Stage 4 modellen kun je gemakkelijk herkennen aan de enorme uitlaat en vergrootte luchtinlaat. Die zit nu bij de instap links.

De keuze tussen een powershift of CVT-transmissie blijft ongewijzigd. Het topmodel is alleen met de traploze bak verkrijgbaar. Bij de powershift versie zorgt de APM-software ervoor dat automatisch de juiste versnelling wordt geschakeld, wat de capaciteit moet verhogen en het brandstofverbruik verlagen.

De meest opvallende wijziging qua styling is de cabine. In de dakrand zijn 14 LED werklampen gemonteerd. In de neus vind je een set halogeen werklampen. Kies je voor het deluxe pakket dan krijg je de bekende roodleren stoel van Case. Die is geventileerd en verwarmd. Ook is er nu een geïntegreerde Bluetooth verbinding met de radio. Handig is dat de gereedschapskist naar een beter bereikbare plek is verhuisd.

Uniek aan de nieuwe Magnum is de optionele set rupsbanden. Die leent Case van hun Quadtrac kniktrekkers. Het loopwiel is wel groter en de driehoek steiler, om ze onder de cabine te laten passen. Een leuk Nederlands detail is dat Case weer een fronthef van Zuidberg monteert. Die vervangt het eigen model. Op de Italiaanse Eima show wordt de nieuwe serie aan het Europese publiek getoond. Vanaf 2015 kun je hem bij de dealer verwachten.

Case Magnum Stage 4.jpg

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden