Voormalig varkenshouder

Roel Robbertsen hoofd van SecureFeed

26 Augustus 2014 - Redactie Boerenbusiness

Brede politieke en bestuurlijke ervaring waren vaardigheden die de doorslag gaven bij de benoeming van de voorzitter van de nieuwe organisatie SecureFeed. De keus viel daarbij op Roel Robbertsen die zich opwerkte van varkenshouder in Renswoude tot commissaris van de koning. Vanaf eind 2013 is hij met pensioen. 

Met de oprichting van SecureFeed willen de betrokken organisaties de borging van alle voedermiddelen en grondstoffen die aangekocht worden op het veehouderijbedrijf onder brengen in één organisatie. Onder meer Trustfeed en het CBV-programma van Hisfa worden geïntegreerd in de nieuwe organisatie.

Per 1 september wordt Roel Robbertsen de onafhankelijk voorzitter van de organisatie die de borging van veevoeders op zich gaat nemen. De voorzitter begon zijn loopbaan met een varkenshouderij in Renswoude. In 2002 stopte hij met het gemengde bedrijf. Ondertussen werkte hij zich middels diverse functies op tot commissaris van de koning. Halverwege 2013 legde hij die functie neer om ruimte te maken voor jongeren. Vanaf eind 2013 is Robbertsen met pensioen. Er wordt voor Robbertsen gekozen vanwege zijn "brede politieke en bestuurlijke ervaring". 

Directeur van het stichtingsbureau wordt Frank Jorna. Voor Jorna werd gekozen vanwege zijn ervaring in de diervoedersector. Sinds 2003 was Jorna werkzaam als beleidsmedewerker en secretaris van de Nevedi, belangenbehartiger van de diervoederindustrie. Tevens heeft Jorna een achtergrond in de melkveehouderij. 

Jorna gaat tegelijk functioneren als voorzitter van de Technische Commissie die invulling gaat geven aan de verschillende programma"s. Daaronder vallen monitoring, analyse en tracking en tracing.   

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden