Fonds van 50 miljoen

Frans bedrijfsleven geeft landbouw miljoenen

29 September 2014 - Redactie Boerenbusiness

De Franse coöperatie Agrial heeft 50 miljoen euro in handen van agrifood investeerder Unigrains en de bank Credit Agricole om aan projecten in de zuivel- en groentesector te besteden. Dat maakte de coöperatie onlangs bekend. 

Volgens Agrial stimuleren de financiën de ontwikkelingen van in het bijzonder zuivel en groente in Frankrijk en op het internationale front; de strategische sectoren voor de groep. De groep zegt nog geen specifieke projecten op het oog te hebben. Het fonds is gericht op de lange termijn. 

Afgelopen jaar lanceerde de coöperatie de eerste obligatielening in de Europese private markt en haalde daarmee zo’n 95 miljoen euro op. Agrial is een agrifood coöperatie dat in 2000 ontstond na de fusie van de drie coöperaties: Agralco, Coop en Orcal. Vandaag de dag behoort Agrial tot een van de toonaangevende agrarische coöperatieve groepen in Frankrijk. De groep is in meer dan 10 landen actief, telt 12.000 leden, biedt werk aan 11.000 werknemers en had in 2013 een omzet van 3,9 miljard euro, waarvan 2,1 miljard euro voor Agrial Company.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden