Gesponsord: accon■avm

Ondernemers in de paardenhouderij

26 Juli 2017

Sommige takken van sport vragen om een specialistische aanpak. Dat geldt zéker voor ondernemers in de paardenwereld. Ook voor hen heeft acconâ– avm een groep specialisten in huis.

Nederland kent steeds meer ondernemers in de paardenhouderij. Het aantal groeit gestaag, met name in het zuiden van ons land. De sector kent een hoog hobbygehalte, maar de professionele bedrijfstak heeft een serieuze omvang: jaarlijks gaat er volgens het CBS zelfs €1,5 miljard in om.

We volgen de ontwikkelingen op de voet

Specialisten in de paardenhouderij
Dick Bos en Pierre Kerckhoffs vormen samen met een aantal adviseurs een landelijke groep van specialisten en weten alles van de paardenwereld. Dick en Pierre, beide hobbyfokker, bekleden bestuursfuncties in paardensportverenigingen en hebben een passie voor paarden. Dick: "We hebben binnen onze groep van specialisten een groot netwerk opgebouwd. Samen hebben we een bak kennis en ervaring, waar klanten écht wat aan hebben. En, we volgen de ontwikkelingen op de voet." 

Pierre vult hem aan: "We weten wat er speelt in de branche, dus kunnen we tijdig en goed adviseren. Omdat we landelijk vertegenwoordigd zijn, is er altijd een specialist ‘in de buurt."

Het paard vóór de wagen
Paardenhouders hebben vaak te maken met specifieke regelgeving, vooral inzake de btw en inkomstenbelasting. Om bedrijfscontinuïteit te garanderen, moeten zij tijdig inspelen op veranderingen. De specialisten ondersteunen daarbij. Dick: "Regelgeving verandert nog wel eens. Als dat gebeurt, zitten wij er bovenop om de ondernemers proactief te adviseren. Zoals met de dreigende afschaffing van de landbouwvrijstelling in de inkomstenbelasting, een ontwikkeling die met name voor opfokbedrijven van belang is. Door gronden te herwaarderen op de balans kan de -nu nog vrijgestelde winst- veiliggesteld worden."

Dick vervolgt: "Voor paardenhandel en de ruitersport gelden bijzondere btw-tarieven en internationaal georiënteerde bedrijven hebben weer hun eigen specifieke aandachtsgebieden, zoals belastingkwesties bij buitenlandse transacties en regelingen voor buitenlandse sporters in loondienst. Wát het vraagstuk ook is, wij helpen ondernemers verder.”

Meer informatie
Stel uw vraag via het adviesformulier en kom in contact met de specialisten paardenhouderij van acconâ– avm.  

Bekijk ook eens de kennispagina paardenhouderij voor meer artikelen. 

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden