Gesponsord: accon■avm

Herstelkader: let op onvolledige brieven!

3 November 2017

Veel ondernemers hebben in het verleden rentederivaten afgesloten. De bedoeling was om risico’s van rentestijgingen af te dekken. Dit is anders uitgepakt dan verwacht, waardoor banken ondernemers nu tegemoet dienen te komen door het Uniform Herstelkader Rentederivaten.

Accon avm waarschuwt ondernemers: de voorstellen van sommige banken zijn vooralsnog vaak onvolledig en niet onderbouwd.

Compensatie is mogelijk

Financiële schade
De dalende rentes en stijgende individuele opslagen zorgden voor een scenario waarbij ondernemers – voornamelijk in de MKB- en agrosector – financiële schade hebben geleden. Kleinere ondernemers die tussen 1 april 2011 en 1 april 2014 een rentederivaat hebben gehad komen in aanmerking voor de compensatieregeling.

Banken dienen de ondernemers zelf proactief en schriftelijk te benaderen voor het Herstelkader. In meerdere gevallen constateert acconâ– avm onjuistheden in de brieven van banken, wat zorgt voor een ingewikkelde en gevaarlijke situatie voor ondernemers.

Lees verder op de website van acconâ– avm

Contact
Hebt u vragen over dit onderwerp, wilt u meer weten over het Herstelkader Rentederivaten of wilt u help bij het berekenen van uw persoonlijke situatie? Maak dan gebruikt van ons adviesformulier.

Wilt u maandelijks op de hoogte gehouden worden over onderwerpen die u als agrarisch ondernemer aangaan? Meld u dan aan voor de nieuwsbrieven van acconâ– avm adviseurs en accountants via het aanmeldformulier.

Deze businesscase is powered by:

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden