Shutterstock

Nieuws Brexit

Nieuwe landbouwminister VK stemde tegen brexit

7 Maart 2019 - Tim Roetman - 1 reactie

Robert Goodwill is woensdag 6 maart beëdigd tot de nieuwe Britse minister van Milieu, Voeding en Landbouw. Opvallend is dat de kersverse minister bij het referendum over de brexit in 2016 tegen heeft gestemd. Hij noemt zichzelf een 'euroscepsis', maar denkt wel dat het beter is om in de Europese Unie (EU) te blijven.

Goodwill is woensdag 6 maart aangesteld als nieuwe minister van Milieu, Voeding en Landbouw. Hij neemt de taken over van George Eustice, die in februari opstapte vanwege het beleid van de Britse premier Theresa May. Goodwill was voorheen minister van Immigratie. 

Belang van een deal
Minette Batters, de voorzitter van de National Farmers Union (NFU), laat meteen weten dat ze spreekt over het vermijden van een 'no-deal brexit'. "Ik wil met de minister praten over de problemen die boeren ervaren; zo is vooral de brexit een onderwerp dat voor veel onzekerheid zorgt. Het is dan ook essentieel dat we een deal bereiken met de EU."

De Britse landbouwsector staat door de brexit onder grote druk. Wanneer er geen deal bereikt wordt, moeten producten worden verhandeld onder de regels van de World Trade Organisation. Dit heeft forse importheffingen tot gevolg.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Tim Roetman

Tim Roetman werkt sinds november 2018 als junior redacteur veehouderij bij Boerenbusiness. Hij schrijft met name over de (prijs)ontwikkelingen op de varkens- en zuivelmarkt.
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
hans 7 Maart 2019
Dit is een reactie op het Boerenbusiness artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/financieel/artikel/10881610/nieuwe-landbouwminister-vk-stemde-tegen-brexit]Nieuwe landbouwminister VK stemde tegen brexit[/url]
GB is voedsel-importeur.
Importheffingen zijn een keus van GB zelf, geen must.

Daalt het pond, dan zal de britse burger meer voor z'n ge-importeerde voedsel moeten betalen, dus de britse boer zal ook meer voor z'n producten ontvangen.
Stijgt het pond, dan zal de boer goedkoper meststoffen ed kunnen aankopen, dus goedkoop haar productie kunnen opvoeren.
U kunt niet meer reageren.

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden