SHV moet meer geld bieden

Overname Nutreco door SHV op losse schroeven

22 Oktober 2014 - Edin Mujagic

De overname van voerconcern Nutreco door SHV Holdings is bij lange na geen uitgemaakte zaak. Sterker nog, als SHV Holdings zijn bod van 40 euro per aandeel niet verhoogt, zal de overname mislukken.

Dat valt af te leiden uit de commentaren van twee grote aandeelhouders van Nutreco. Pensioenuitvoerder APG, die onder meer het pensioengeld van het grootste Nederlandse pensioenfonds ABP belegt, heeft bijna 10 procent van de aandelen in handen en vindt 40 euro per aandeel te laag. Nutreco is actief in een sector met prima vooruitzichten voor de toekomst en daar let APG op bij het beleggen van het pensioengeld van miljoenen deelnemers.

Een andere grote aandeelhouder is de verzekeraar Nationale Nederlanden. Dat bedrijf heeft 7,5 procent van alle Nutreco-aandelen in bezit en vindt, evenals APG, 40 euro per aandeel te weinig gezien het volgens Nationale Nederlanden zeer goede vooruitzichten voor Nutreco.

Aangezien zowel APG als Nationale Nederlanden spreken van een te laag bod, valt daaruit af te leiden dat ze in principe niet tegen de overname van Nutreco door SHV Holdings zijn maar voor hun aandelen gewoon meer geld willen zien. SHV Holdings moet 95 procent van de aandelen van Nutreco hebben  om dat bedrijf zoals voorgenomen van de beurs te halen. Dat gaat per definitie niet lukken als APG en Nationale Nederlanden, samen goed voor circa 17,5 procent van de aandelen, het bod afwijzen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Edin Mujagic

Edin Mujagic is macro-econoom en hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer. Hij focust zich op de wereldwijde centrale banken, en in zijn blogs schrijft hij met name over de ECB en Fed. Ook heeft hij diverse boeken geschreven.

Meer over

Nutreco
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden