DCA Rentemarkt

Kwartaalrapport: Lage rentes zover het oog reikt

23 December 2014 - Redactie Boerenbusiness

Begin december besloot het bestuur van de Europese Centrale Bank (ECB) feitelijk iets in gang te zetten, waar velen al langer naar uitkeken. Maar wat ook zeer controversieel is: het op grote schaal opkopen van staatsobligaties van de eurolanden. Dát dat veel en langdurige gevolgen op de rentes in de eurozone heeft, staat vast. Maar wat voor gevolgen? Voor hoe lang? En wanneer is het te verwachten dat de ECB ermee begint?

Het DCA Marktrapport rente, getiteld Lage rentes zover het oog reikt, gaat dieper op deze vragen in. Het rapport is samengesteld door Edin Mujagic, monetair econoom en analist van de rentemarkt voor DCA. Het kwartaalrapport wordt de visie van de ECB uit de doeken gedaan over de koers en ontwikkeling van de rente en welke invloed dit heeft op de rente die banken aan agrarische ondernemers in rekening brengen.

Het renterapport wordt elk kwartaal gestuurd naar houders van één van de premium marktabonnementen voor akkerbouws, melkveehouders en varkenshouders. Het renterapport kan direct worden gedownload, in combinatie met één van deze marktabonnementen.

Als aanvulling op deze rapporten organiseert DCA masterclasses financieel waarin veel dieper ingegaan wordt op het hoe en waarom van het beleid van de ECB maar ook van de Amerikaanse centrale bank, de Fed. Begrip hebben voor wat de doelen van de bank zijn, is cruciaal voor het begrijpen van zijn maatregelen én om een beeld te kunnen vormen over de gevolgen ervan en de toekomstige maatregelen. Op 4 februari 2015 – daags na de eerste vergadering van het ECB-bestuur in 2015 – en op 4 maart 2015 staan de volgende master classes financieel op de agenda, inschrijven kan via www.dca.nl/training

 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer

Opinie Han de Jong

Inflatievooruitzichten blijven onzeker

Podcast Valuta met Joost Derks

'Rente in de eurozone gaat als eerste omlaag'

Podcast Valuta met Joost Derks

Zicht op lagere rentes brengt markten in extase

Nieuws Financieel

Voedselinflatie neemt af in Nederland en eurozone

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden