Deze zomer liet Case IH hun Quadtrac zien met een CVT transmissie en dat is uniek. Ook New Holland mag over de transmissie beschikken maar, niet in combinatie met rupsen.
De meeste fabrikanten komen met blinkende speciale edities uit. Steyr niet. Hun Terrus topmodel wordt getoond in een matte versie.
Naar eigen zeggen is het Indiase Mahindra de grootste trekkerbouwer ter wereld. Op de Agritechnica toont het niet alleen compact modellen.
Ursus is nog steeds op de markt. Vooral in thuisland Polen. Dat prijkt ook trots op de voorruit, net als een Europese vlag. Het merk vergeet zijn historie niet.
Arbos was één van de grote noviteiten 2 jaar terug. Weinig nieuws bij de Chinese Italianen dit jaar. Zo zijn er geen nieuwe trekkers en geen maaidorser. Wel een maïszaaimachine, afkomstig van MaterMacc.
Belarus toont een beer van een trekker met Caterpillar motor. Over smaak valt te twisten. Waarschijnlijk heeft iedereen er wel een mening over. Van het elektrische prototype, 2 beurzen terug getoond, is niets meer te zien.
Zoals aangekondigd toont Kubota de AgriRobo. Die kan op het rijstveld zelf zijn rondjes rijden, net als de rijstplanter en maaidorser. De toekomst moet leren of het een marketingtruc betreft of de realiteit.
Minstens zo interessant is het systeem op de nieuwe M7200 serie trekkers. De balenpers, gebouwd door Vicon, stuurt de trekker. Een camera op het dak volgt de zwaden en de pers kan zelf de trekker gas laten geven of afremmen.
In 2015 wist Zetor heel wat bezoekers te trekken met een gewaagd design. Zoals beloofd is dat nu praktijkrijp. De Italiaanse studio Pinifarina werd ervoor ingehuurd.
Naar eigen zeggen is de MultiToolTrac eindelijk praktijkrijp. Dit is nog het prototype maar de serieproductie kan van start, aldus de fabrikant.
Ook Claas toonde zijn Tier 4 Final modellen al eerder aan de pers. Nu krijgen ze hun officiële lancering. Een nieuwe verreiker en shovel stonden zaterdag nog onder het kleed. De Axion is er ook op rupsen.
Ook de kleine Arion 500 is emissie ready. Herkenbaar aan de grote pot onder de uitlaat, voor de SCR katalysator.
Massey Ferguson update zijn trekkers op de vooravond van Agritechnica. Ze zijn herkenbaar door de toevoeging S en een nieuwe sticker. In de cabine vind je een nieuwe terminal: de Fieldstar 5.
De grotere 7700 serie. Het motorvermogen en de versnellingsbak bleven ongewijzigd. Af fabriek is rtk-gps leverbaar (Autoguide) en een achteruit rij camera.
De 5700 serie van MF heeft een Dyna-4 powershift transmissie gekregen en is daarmee ook interessant voor Nederlandse gebruikers. De serie is er van zeer sober tot high tech, wat dit model is.
Fendt is goed op weg met een volledig elektrische trekker. Volgend jaar al gaan de eerste het veld in. De e100 ziet er compleet en strak uit.
Eén van de grote publiekstrekkers dit jaar is de nieuwe MT serie rupstrekkers van Fendt. Challenger is niet meer te bekennen op de Agritechnica, ondanks dat ze in Oost-Europa wel worden verkocht. Fendt gaat het in West-Europa doen en biedt een rupstrekker met CVT aan. De cabine is herkenbaar voor Fendt gebruikers.
Als laatste heeft de 200 Vario serie van Fendt een update gekregen om aan de emissie eisen te voldoen. Hier de brede versie. Er is ook een smalspoor type.
De grote MT800E serie van Challenger heeft Fendt alleen een andere kleur gegeven. In deze serie, met vermogens tot boven de 600 pk, nog geen CVT. Voor het eerst sinds jaren heeft Fendt weer een schakelbak.
Valtra toont nogmaals de nieuwe Smarttouch bediening, die het op de Sima presenteerde. Verder weinig nieuws, behalve de subtiele styling. Een blauwe banier doet denken aan de Finse vlag.
Geen lege cabine maar een complete trekker dit keer bij New Holland. De T8 kan autonoom rijden maar dat gaat voorlopig niet gebeuren. Wetgeving zit de fabrikant dwars. Het blijft bij experimenteren.
New Holland verscheepte de Methaan 2.0 trekker vanuit de VS naar Europa. Futuristisch ziet hij er zeker uit. Het is geen marketingtruc maar serieus. Een prototype op gas reed eerder al in Nederland.

Pop-up redactie doet verslag

Publiekstrekkers op de Agritechnica

10 November 2017 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Trekkerfabrikanten hebben nieuwe modellen gehamsterd voor de Agritechnica show, die zondag 12 november van start gaat. Echte verrassingen zijn er niet, omdat fabrikanten vooraf hun modellen al hebben gepresenteerd. Autonoom rijden is de nieuwe trend.

Echt opvallende en onbekende nieuwe trekkers ontbreken dit jaar. Het zijn vooral reeds bekende modellen die voor het eerst aan het grote publiek worden getoond.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van deze fotoreportage? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
Bart 13 November 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/foto/fotoreportage/10876536/publiekstrekkers-op-de-agritechnica][/url]
Redactie suggereert dat ze de Belarus niet mooivinden maar hebben ze wel eensnaar de JD 8serie gekeken?
Abonnee
Niels van der Boom 14 November 2017
Sorry Bart dat was niet de bedoeling. Persoonlijk vind ik het juist leuk en interessant om te zien! Maar, op de beursvloer was ook veel kritiek te horen. Het viel duidelijk niet bij iedereen in de smaak.
U kunt niet meer reageren.

Wat zijn de actuele noteringen?

Bekijk en vergelijk zelf prijzen en koersen

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden