Beste resultaat korte pool

ForFarmers maakt stevige comeback

5 Juli 2016 - Redactie Boerenbusiness

De afzetstrategie voor tarwe bij ForFarmers in Lochem heeft voor haar deelnemers zeer goed uitgepakt. Daar waar in voorgaande jaren nog fors werd gemopperd op de strategie is daar voor oogst 2015 zeker geen reden toe.

ForFarmers betaalt in haar korte tarwepool 164 euro per ton uit aan haar deelnemers. Dat is de kale prijs waar de innamekosten vanaf gaan en nog een transportvergoeding bij op kan komen. Bij de oogst wordt de tarwe – allemaal voertarwe – direct verwerkt in de eigen fabriek. Aangezien het prijsniveau afgelopen seizoen op dat tijdstip verreweg het hoogste lag, pakt het eindresultaat van de pool goed uit.

Direct verwerken bleek de beste zet

Waar andere (lang lopende) tarwepools hinder ondervonden van een moeizaam verlopen markt later in het afzetseizoen was ForFarmers allang uitverkocht. Overigens is dat wel een uitzondering op de regel.

Duidelijk is het prijsverloop van de markt merkbaar in de Matif-notering van tarwe. Het absolute hoogtepunt lag in week 27 2015 (begin juli) met een prijs van 205 euro per ton. In augustus – week 30 t/m 35 – daalde het prijsniveau van 186,50 euro per ton naar 163,50 euro per ton. Na een kleine opleving ging het alleen maar naar beneden, tot een dieptepunt van 140,75 euro per ton in week 9 2016.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Analyse Granen & Grondstof

Regen in de weerberichten tempert de tarwemarkt

Nieuws Kwartaalcijfers

Duidelijke trendbreuk in resultaten ForFarmers

Analyse Granen & Grondstof

Rusland blokkeert weer twee graanschepen

Analyse Granen & Grondstof

Rusland probeert stiekem graanprijs op te drijven

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden