Ook financiële successen

Overname Monsanto door Bayer in 2017 afgerond

28 Februari 2017 - Redactie Boerenbusiness

Bayer heeft de eerste vorderingen gemaakt met betrekking tot de overname van Monsanto. Het bedrijf is bezig met de antitrustwet en heeft al toestemming aangevraagd bij tweederde van de 30 relevante instanties. Bayer heeft er nu alle vertrouwen in dat de overname voor het einde van 2017 kan worden afgerond.  

De overname werd in december 2016 officieel toen de transactie werd goedgekeurd door de aandeelhouders van Monsanto. Zodra de bedrijven samengevoegd zijn, wil Bayer streven naar meer innovatie, een sterkere groei en meer efficiëntie. Het bedrijf hoopt hierdoor een leidende positie in te nemen op de markt.

Winststijging van ruim 10 procent voor Bayer

Het was niet alleen strategisch een succesvol jaar voor Bayer, maar ook financieel was Bayer succesvol. Het bedrijf wist de winst in 2016 flink op te schroeven. De totale winst van Bayer steeg in 2016 met ruim 10 procent naar 4,5 miljard euro. De omzet viel daarbij 1,5 procent hoger uit dan vorig jaar op 47 miljard euro.

In de landbouwsector wist Bayer een omzet te behalen van 9,9 miljoen euro. In 2015 was dit ruim 10 miljoen euro. De positieve wisselkoers van ongeveer 140 miljoen euro en de hogere verkoopprijzen konden niet concurreren met de hogere uitgaven aan onderzoek en ontwikkelingen. Ook de hogere afschrijvingen zorgden voor een lagere omzet dan in 2015.

Management Board Chairman Werner Baumann: ‘’De marktomstandigheden voor onze Crop Science divisie waren het afgelopen jaar erg slecht, voor in Zuid-Amerika.’’ Ondanks dat bleven de verkopen stabiel aan het niveau van vorig jaar. ‘’De terugval in Zuid-Amerika werd gecompenseerd door stijging in andere regio’s’’, aldus Baumann tegen AGF. In Noord-Amerika stegen de verkopen met 3,9 procent, in Azië met 2,7 procent en in Europa met 1,8 procent.

Baumann verwacht in 2017 een verdere groei in verkopen en winst.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden