15 jarig bestaan

Veldleeuweriktelers duurzamer bezig

15 Juni 2017 - Clarisse van der Woude - 9 reacties

Veldleeuweriktelers lopen voorop in het nemen van duurzaamheidsmaatregelen ten opzichte van de rest van de sector. Dat concludeert de stichting na 15 jaar werken volgens de systematiek. 

In 15 jaar Veldleeuwerik is, volgens de stichting, duidelijk geworden dat de telers vooroplopen met het nemen van duurzaamheidsmaatregelen. 'Hij wordt gezien als een duurzame ondernemer die werkt voor de lange termijn, die bewuste keuzes maakt in open en diepgaande kennisuitwisseling met collega’s en partners, en die niet bang is om van fouten te leren. De bottom-up duurzaamheidssystematiek van Veldleeuwerik werkt daarbij als een versneller. Veldleeuweriktelers maken bovendien lagere kosten voor gewasbescherming en energie, dan gemiddeld in de akkerbouwsector wordt gedaan', zo stellen zij.

Partners worden gekoppeld aan de teler-regiogroepen

De komende jaren wordt de samenwerking in teler-regiogroepen verder versterkt. Met intensiever relatiebeheer worden de partners actief gekoppeld aan de teler-regiogroepen. Hierdoor wordt het kennisplatform Veldleeuwerik verder versterkt, net als het onderscheidende profiel van Veldleeuwerik.

Focus op bodem, (gewas)bescherming en biodiversiteit 
Telers en partners, zoals Heineken, Aviko, HAK, OCI Agro, Agrifirm, CZAV en vele anderen, willen bijdragen aan maatschappelijk belangrijke thema’s als klimaatverandering, water en biodiversiteit. Daarom gaan ze binnen Veldleeuwerik nog actiever samenwerken aan verduurzaming van teelt en voedselproductie. Telers en partners gaan zich hiervoor concreet richten op de indicatoren bodem, (gewas)bescherming en biodiversiteit. 

Bij het platform zijn momenteel zo'n 400 akkerbouwers en ruim 50 partners aangesloten.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer
Reacties
9 reacties
Abonnee
Vrije Agria 15 Juni 2017
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/granen-grondstof/artikel/10874860/veldleeuweriktelers-duurzamer-bezig][/url]
Onzin, duurzaamheidsplannetje in de kast, bord aan de weg, geen meerprijs voor de produkten en spuiten en kunstmeststrooien bij windkracht 8....
petatje 15 Juni 2017
Toch fijn dat de stichting zichzelf zo goed vind! Van anderen dan de sponsors die richting afnemers ook in hun schulp kruipen, heb ik dat nog niet gehoord.
grasmus 15 Juni 2017
Wij van WC-eend.....
400 van de 12000 akkerbouwers in NL is 3%, das toch niet echt veel?
Spruitenteler/akkerbouwer 15 Juni 2017
Vrije Agria schreef:
Dit is een reactie op dit artikel:
Onzin, duurzaamheidsplannetje in de kast, bord aan de weg, geen meerprijs voor de produkten en spuiten en kunstmeststrooien bij windkracht 8....

helemaal mee eens,dat je hier tijd in steekt,afdeling grote onzin.
Voegd nx toe
gijssie 16 Juni 2017
ach ja, antimensen heb je altijd. en voorlopers zijn wel gewend om onder collega's niet geliefd te zijn. het lijkt wel of jullie diep in je hart het wel goed vinden, maar je nu eenmaal beter thuis voelen bij de grootste veilige groep. of gewoon genieten van de te behalen voordelen waarvoor anderen zich hebben ingezet. nou geniet daarvan. Wij kunnen en willen niet anders.
Narcos 16 Juni 2017
Veldleeuwerik is in mijn ogen niet anders dan een groep mensen die graag in studiegroep verband met collega's wil leuteren over bodem en gewas. Leuk voor deze groep boeren, maar zeker geen onderscheiding in kwaliteit of vooruitstrevendheid.
wcm 16 Juni 2017
Veel veldleeuwerik telers zitten in de NOP.
Dit zijn dezelfde mensen die het gepresteerd hebben om deze maagdelijke poldergronden in 3 generaties te verzieken en zo intensief te boeren dat ze nu vergeven zijn van de chitwoodi, aardappel en bieten aaltjes etc., teveel om op te noemen. 1 op 3 telen van aardappelen en hiertussen niet anders dan witlof, bieten uien bloembollen etc telen, en bijna geen graan.
Nu zichzelf een complimentje geven dat ze meer extensiveren dan niet veldleeuwerik telers. Ja telers die altijd al extensief hebben geteeld en veel met de bodem bezig krijgen nu een veeg uit de pan van deze club.
Noem het gewoon een studie club die probeert om de te intensief beteelde gronden weer op orde te krijgen , maar hou op met jezelf zo op de borst te kloppen.
kalf 19 Juni 2017
Als ze zich zelf niet op de borstkloppen wie gaat het dan wel doen?Jemig wat een zelfoverschatting.
hott 19 Juni 2017
Volgend jaar ga ik koekeloeren met de stichting koekoek.
Agri 20 Juni 2017
Volgens mij zitten de meeste vogelkijkers in oostenlijk Flevoland, hier in de nooit overtroffen polder zitten er niet zoveel.
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden