Ook fosfaatexport

Rusland lapt Syrische havens op voor graanexport

20 December 2017 - Wouter Baan

Rusland gaat Syrië helpen met de wederopbouw van het land. Zo gaan de Russen Syrische havens opknappen om zodoende Russisch graan te kunnen exporteren. Dit heeft Dmitry Rogozin, viceminister van Defensie in Rusland, laten weten tijdens een bezoek aan Syrië.

Het Russische ministerie van Defensie stuurt binnenkort 4.000 ton aan bouwmateriaal naar Syrië. Rogozin laat weten dat Syrische havens goed geschikt zijn om Russisch graan te verschepen. Zeker nu Rusland een recordopbrengst graan heeft geoogst, zijn extra afzetmogelijkheden wenselijk. De havens in Syrië zijn een geschikte uitvalsbasis om landen in het Midden-Oosten te bedienen.

Fosfaatmijnen
Ook gaan de Russen Syrië helpen om fosfaatmijnen te ontginnen. In Syrië zitten grote fosfaatvoorraden opgeslagen, die volgens Rogozin interessant zijn om te exporteren. Veel landen kampen immers met een fosfaattekort, is zijn motivatie. De potentiele opbrengsten hiervan zullen worden verdeeld tussen Russische en Syrische bedrijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.

Meer over

RuslandSyrië
Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden