Inside Granen & Grondstof

Voorzichtig positieve signalen op tarwemarkt

29 Augustus 2018 - Anne Jan Doorn

De tarweprijs liet dinsdag 28 augustus, na een scherpe daling, weer wat tekenen van herstel zien. De reden hiervoor was onder meer een verlaging van de te verwachten Russische tarweoogst. Is dit het begin van een verder herstel van de tarweprijs?

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De tarwekoers op de CBoT in Chicago daalde dinsdag 28 augustus nog iets, maar dat kan met name gezien worden als een stabiliserende beweging. Dit nadat de koers het laagste punt in 1 maand tijd bereikt had. Op de Matif in Parijs steeg de tarweprijs met €0,50 tot €197,50 per ton, waar woensdag 29 augustus ook op geopend werd.

De opleving is deels te verklaren doordat Egypte 360.000 ton tarwe uit Rusland en Oekraïne heeft aangekocht. Met deze tender lijken de importeurs terug te zijn op de markt. Dit omdat de tarweprijs weer naar een, voor hen, acceptabel niveau is gedaald.

Verlaging van de Russische tarweoogst
Er kwam ook nog een ander 'positief' bericht uit Rusland. Het analistenbureau Ikar verlaagde de raming van de Russische tarweoogst namelijk naar 69,6 miljoen ton, waar dat eerder nog 70,8 miljoen ton was.

De sojabonenprijs (CBoT) blijft dalen en noteerde 28 augustus de laagste prijs in 1 maand tijd ($301,50 per ton). Dit komt vooral doordat de oogst van sojabonen in de Verenigde Staten waarschijnlijk recordhoog gaat zijn. En er moet daarnaast ook nog rekening gehouden worden met de handelsoorlog met China. Ook is de oogst van maïs in de Verenigde Staten enorm, wat de prijs flink laat dalen.

 

Ziektedruk - Bruine roest
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden