Aankoopregels Hongarije

Onteigening dreigt voor 200 Oostenrijkse boeren

31 Maart 2014 - Redactie Boerenbusiness - 1 reactie

Zo’n 200 Oostenrijkse boeren met ongeveer 200.000 hectare grond in Hongarije worden mogelijk onteigend. De Europese Commissie maakt zich zorgen over het geschil en heeft de Oostenrijkse boeren steun toegezegd. Daarover schrijft TopAgrar.

Na 1 mei 2014 wordt de aankoop van meer dan 1 hectare grond in Hongarije veel moeilijker, zowel voor buitenlanders als voor Hongaren. Hoewel er geen onderscheid meer gemaakt mag worden op basis van nationaliteit heeft de Hongaarse regering besloten zeer strenge regels in te stellen. Daarmee moet worden voorkomen dat bedrijven, grootgrondbezitters of andere rijke Hongaren of buitenlanders de landbouwgrond kopen. 

Brussel is bezorgd over de onteigening van buitenlandse boeren dat een schending van het EU-recht is. Daarbij is de vrijheid van vestiging in het geding, evenals het recht op vrij verkeer van kapitaal. 

De commissie heeft in een brief aan de Oostenrijkse minister van landbouw laten weten alle nodige maatregelen te nemen om te zorgen dat de EU-wetgeving wordt nageleefd en dat onrechtmatige onteigening wordt voorkomen. Het is nog niet duidelijk wat de commissie van plan is.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten
Regenradar
Powered by Agroweer
Reacties
1 reactie
lajos.palla 21 April 2014
Dit is een reactie op dit artikel:
[url=http://www.boerenbusiness.nl/grondmarkt/artikel/item/10847455/Onteigening-dreigt-voor-200-Oostenrijkse-boeren]Onteigening dreigt voor 200 Oostenrijkse boeren[/url]
Hongarije is geen spekwinkel om zoo maar op te kopen
U kunt niet meer reageren.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden