Gebruiker

Ja deze minister heeft het ongetwijfeld goed met ons boeren voor.
Maar wellicht is haar beperking dat ze een tikkeltje te calvinistisch is?

Gebruiker

Indien minister Schouten een correct pers bericht naar buiten had willen doen ware het vele malen handiger geweest om dit als volgt naar buiten te brengen;
Per 8 februari zijn inmiddels 150 van de verdachte bedrijven gecontroleerd.
Van deze 150 bedrijven hebben een x aantal waarschijnlijk opzettelijk gefraudeerd. Wekelijks houden wij u op de hoogte van de controle voortgang.
Met de nu gekozen media communicatie beschadigd ze onnodig zich zelf alsmede de melkvee sector.

Gebruiker

Het is te zot voor woorden dat bij 1 zo'n klein foutje een heel bedrijf geblokkeerd wordt. Alleen het betreffende dier blokkeren is al meer dan voldoende en dan is het ook wel handig dat de desbetreffende veehouder hier ook direct melding van krijgt zodat hij dat gelijk kan corrigeren. Een bedrijf met een klein foutje als fraudeur omschrijven slaat helemaal nergens op.

Gebruiker

Ja zulke gevallen zullen we nu horen, maar hoeveel op de 2100!! zijn er met een onbewuste fout ? Daarbij, zich 2x op één geval vergissen, meldsysteem en melkcontrole, ja, te grote veestapel ?
Daarbij, " Afgelopen jaar heb ik mij heel bewust aan het fosfaatreductieplan gehouden. Ik ben van 212 naar 187 melkkoeien gedaald. Dan denk je goed en sportief te werken" . Net alsof je regelgeving opvolgen slechts vrijwillig hoeft te doen.
Bagataliseren van de fraude, nu ook door BB?

Gebruiker

Een dood geboren kalf gaat toch via Rendac? Dan moet toch eerst het I&R nummer doorgegeven zijn. Anders wordt het kalf niet opgehaald.

Gebruiker

Hier zelfde verhaal!! Motiveerd echt onwijs om hier nog in dit land opvolgerr te worden

Gebruiker

Ook dit nog : " Ik heb maar 1 tweeling in heel 2017 gevangen, wellicht vinden ze dat nu ook al verdacht."
Daar waar iedereen nu zomaar meer dan 10% tweelingen normaal vindt, oudere koeien, ivf ed., heeft deze veehouder er slechts 1 op ong. 200 geboorten. Toeval de andere kant op?

Gebruiker
Ard Eshuis

Doe ff normaal hans, je kunt duidelijk zien dat je totaal geen verstand van zaken en boerderijleven hebt, bemoei je er dan ook niet mee! Ga helpen dode dieren opruimen in de Oostvaardersplassen of papiertjes en blikjes opruimen, dan doe je tenminste iets zinnigs!

Gebruiker

Bij de overheid wordt alleen gewerkt met de maat van computers, niet met de menselijke maat.  De sancties in de veehouderij staan niet meer in verhouding tot de overtreding. Als je het verkeer als metafoor zou nemen: één kilometer te hard rijden betekent rijbewijs inleveren...dat is de logica momenteel bij RVO.
Wat Tamminga hier meemaakt is overduidelijk 'n overtreding a.g.v. 'n fout en géén patroon van fraude!

Gebruiker

IK denk dat Hans zijn opmerking sarcasties bedoeld Aard ,als je niet opvalt bij nvwa en rvo ,ben je ook verdacht ,men heeft een Veel te grote broek aangetrokken ,en probeert nu haar gelijk te halen door foutjes of vermeende foutjes aan te merken als fraude ,beste mensen er is nog steeds geen bonnetje zoek van 4.000.000 ,dus het valt mee maar frusterend is het zeker voor de belaste boeren

Gebruiker

je ziet het met alles gebeuren en wees maar op je hoede er komt nog veel meer ellende van onze linkse broeders en zusters
oostvaarders plassen zullen ook wel geblokkeerd zijn tog met al die dood geborenen niet juist gemelde of door roofvogels versleepte kalveren de nieuwe wildernis of de nieuwe rendac

Gebruiker

heb vandaag ook een brief gekregen en geblokkeerd oorzaak vaarzen nog niet gekalft op 27 maanden nu ben ik een zware crimineel

Gebruiker

@petatje.  waarmee kom je verder, met een tikkeltje te calvinistische minister of met een (katholieke) zuiderling met een geweten waarin een rund kan rondzwemmen? Daarvan hebben laatstelijk we ook wat voorbeelden gezien.
Wat bekoort je meer?

Gebruiker
Ton Westgeest

Ik blijf het toch zeggen hoor:
als ze 50 echte gevallen van fraude kunnen vinden is het veel, maar ik denk niet dat het lukt!

Gebruiker

Hypocrisie ten top..
Krijgt de nederlandse staat ook een aan- en afvoerverbod??? Er lopen in nederland rond 100.000 ongeregistreerde kaffars rond.

Gebruiker
Jan schreef:

@petatje.  waarmee kom je verder, met een tikkeltje te calvinistische minister of met een (katholieke) zuiderling met een geweten waarin een rund kan rondzwemmen? Daarvan hebben laatstelijk we ook wat voorbeelden gezien.
Wat bekoort je meer?

Er is volgens mij ook een tussenweg, die bekoort mij meer als een minister die roomser is dan de paus. Van een mug een olifant maken in de media daar schiet de minister ook niets mee op. Daar wordt het niet anders van. Denk dat Ton Westgeest gelijk gaat krijgen en dat de soep behoorlijk kouder gegeten wordt als dat hij nou opgediend wordt.

Gebruiker

Ik denk dat de minister al in caravals stemming zat, zij blafte iets te vroeg!

Gebruiker

Ik denk dat Ton en Petatje nu wel erg aan het wensdenken slagen, met hun minder dan 50 sjoemelaars-fraudeurs. Waren het er zo weinig, dan hadden de ambtenaren daar geen oogje op laten vallen, want dan betreft het maar 0.3 % van de melkveehouders. Zo wakker zijn ze daar gemiddeld ook niet, en verstand van de sector is er vaak ver te zoeken. Dus zijn het er waarschijnlijk wel een aanzienlijk aantal die "iets vergeten" zijn. Daarbij, melken is geen hobby meer waar men zomaar tientallen pinken gust aanhoud. Men heeft het niet voor niets zovaak over de jongveeopfokkosten per bedrijf. Goed verzorgen en afkalven binnen de 2 jaar is het adagio. Ineens is dit vergeten en niet meer belangrijk?

Gebruiker

We hebben te maken met een extreem onzekere minister, hopelijk komt ze niet in een echte landbouwcrisis terecht.

Gebruiker

1 vaars met doodkalf gemeld bij rendac code 23, 5 maanden ervoor koe gekalfd met een tweeling nu moeten wij bewijzen dat geen van de twee kalveren bij de betreffende vaars hoort. We hebben een boerderij met 300 ha land en 115 melkkoeien dus geen enkele reden om te frauderen!!!

Gebruiker

Boeren met de billen bij elkaar vanwege ??
Maaar, Markie Rutte zit met stijve ..k op tribune bij Ireen Wust.

https://www.nu.nl/228686/video/mark-rutte-zit-met-stijve-nek-op-tribune-bij-ireen-wust.html

Gebruiker

Tijdens de MKZ kwamen de gebreken in het geautomatiseerd systeem boven jan drijven! Dit blijft zo en zal nooit veranderen! LTO maakt hier in een grote blunder, eerst onderzoeken en dan praten! Maar fraude kan niet!
Het grote probleem is het gevolg van nalatigheid! Een mens met een beetje verstand zag het probleem na het stoppen van de MelkQotering aankomen.
Regeren en ondernemen is vooruit zien! Het is gebleken dat je samen sterk moet zijn om het tegen de linkse extremisten te overleven! Ze zullen alles doen om de hele goede landbouw onder uit tehalen! Er is een enorme afgunst! De meeste boeren zijn mensen die 24 uur per dag en 7 dagen in de week er zijn om zeer goed voor plant en dieren  te zorgen. Deze mensen willen geen moeilijkheden voor hun gezinnen en bedrijven, maar willen gerespecteerd worden voor de zorg van het dagelijks voedsel!

Gebruiker

Wat zou ik toch zo graag wensen dat jullie, gewone boeren, weer gewoon jullie kerntaken konden uitvoeren. Of wel, gewoon boer zijn. Zonder gemekker van t stadse politie, dat vanuit het stadse europese spelregels worden opgelegd. Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte in deze tijd.

Gebruiker

Alle 2100 fraudeurs keihard aanpakken, toeslagrechten intrekken en forse boete.

Gebruiker

Na de fipronil affaire wil de nvwa weer even laten weten aan NL dat het toch goed is dat ze er zijn. En als ze er niet waren dat deze wereld wel eens snel kon vergaan....