Inside: Melk & Voer

Gemiddeld levert melk in juli iets meer op

10 Augustus 2016 - Redactie Boerenbusiness

Het zijn de zomermaanden die dubbel en dwars het grillige verloop van de melkprijs onderstrepen. Doorgaans was dit de periode met een stabiele basisprijs, maar 2014 bracht hier verandering in. In 2016 ziet het er naar uit dat zaken weer iets normaliseren. Boerenbusiness Melk over de gemiddelde melkprijs.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De mutaties in juli komen tot stand door een verhoging van de melkprijs door Vreugdenhil en het aflopen van de seizoenheffing van FrieslandCampina. De heffing wordt pas in december verrekend met de wintertoeslag, maar heeft wel degelijk gevolgen voor de prijs van melk. Het geeft de melkprijs de ruimte om met pakweg 0,60 euro toe te nemen.

Grote verliezer is opnieuw DOC Kaas met een melkprijs van 19,96 euro bij levering van 500.000 kg melk. Cono staat met 27,05 euro nog steeds bovenaan.  

Hiermee voldoet 2016 weer iets meer aan de trends van voor 2014. In 2014 bleef na het dichtgaan van de Russische grens voor zuivel de melkprijs stabiel in de zomer om daarna te dalen. In 2015 betekende extra liters in de zomermaanden zelfs een lagere prijs over augustus. 

De positievere verwachtingen voor de ontwikkeling van de zuivelprijzen geven richting de wintermaanden hoop op verdere verhogingen. Of een dergelijke scherpe stijging zoals in het najaar van 2009 mogelijk is wordt nog spannend.    

Melkprijsvergelijking

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden