Inside: Zuivelmarkt

Prijs fosfaatrechten prikkelt koper noch verkoper

14 Maart 2018 - Wouter Baan - 1 reactie

Op de fosfaatrechtenmarkt houden zowel kopers als verkopers zich op de vlakte. De vlakke prijs van de afgelopen weken prikkelt te weinig om tot zaken komen. Op welk niveau ligt de prijs?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Een rondgang door de markt leert dat er deze week (zeer) mondjesmaat zaken worden gedaan. De rechten die worden verhandeld, gaan weg voor prijzen tussen de €180 en €182 per recht. De portiegrootte varieert tussen de 200 en 400 kilo fosfaat. De DCA-fosfaatrechtennotering stijgt voor week 11 met €0,75 tot €180 per recht. De opwaartse mutatie kan gezien worden als een ‘fine-tuning’, maar is niet meer dan dat.

Nog tijd genoeg
De inschatting van de handelaren is dat kopers de eerste rechten, die zij nodig achten voor dit jaar, inmiddels op zak hebben. De tijd om extra rechten te kopen is in het voordeel van kopers, omdat het pas maart is. Daarbij laten de kaders van de melkprijs zich nog slecht schetsen. Dit stimuleert ook een afwachtende houding; eens te meer omdat banken beperkt financieren.

Partijen die willen verkopen, hebben nog altijd prijzen van €200 per recht in hun hoofd zitten. Ook zij kijken de markt even aan, waardoor het aanbod niet per se ruim te noemen is.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden