Inside: Zuivelmarkt

Magere melkpoeder teruggefloten op GDT

20 Maart 2018 - Wouter Baan

In de voorlaatste uitslag van de Global Dairy Trade (GDT) wist de prijs van magere melkpoeder tot ieders verbazing boven de $2.000 per ton uit te stijgen. Op dat prijsniveau voelt de notering zich blijkbaar niet thuis, want er volgt een stevige correctie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van magere melkpoeder, het zorgenkindje op de zuivelmarkt, daalt tijdens de internetveiling van dinsdag 20 maart tot $1,887 per ton (-8,6%). In Nieuw-Zeeland kent de prijs van magere melkpoeder een wat speculatief verloop. Tussen januari en nu wist de GDT (met enkele uitschieters) per saldo wel met $178 per ton te plussen. Dit in tegenstelling tot Europa en de Verenigde Staten, waar de prijzen verder wegzakken.

(Tekst gaat verder onder de grafiek)De prijs van magere melkpoeder kent op de GDT een wat speculatief verloop. 

Ook vergeleken met andere mutaties is de daling van magere melkpoeder fors. De prijs van boter blijft gelijk op $5,281 per ton. Daarmee heeft de boterprijs ook in Nieuw-Zeeland een bodem gevonden. Ook de prijs van volle melkpoeder komt nauwelijks van zijn plek, en kent de kleinst mogelijke plus van 0,1% tot $3,226 ton.

Geen reden tot stemming
De uitslag van de GDT geeft geen reden voor stemmingmakerij in de zuivelmarkt, gezien de overwegend vlakke noteringen. De verlaging voor magere melkpoeder bevestigt daarbij het negatieve sentiment in deze markt en kan daarom geen grote verassing heten.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden