Shutterstock

Inside Melk

Broze bodem onder prijs fosfaatrechten

7 November 2018 - Wouter Baan

Na een aantal weken met forse prijsdalingen, begint de markt voor fosfaatrechten grillige trekjes te vertonen. De vraag is of de prijs nu op een bodem is gestuit, of dat deze nog niet is gevonden. 

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De prijs van fosfaatrechten toont al geruime tijd een dalende trend, maar die lijkt deze week doorbroken te zijn. Eind vorige week liftte de markt onverwacht weer op, met aanbod op €250 per recht.

Dagkoers: dalend  
Ondertussen zijn die niveaus weer van de borden verdwenen en worden rechten verhandeld tussen de €240 tot €246 per recht, waarbij de actuele dagkoers licht dalend is. Veelal worden er kleine partijen verhandeld (200 tot 300 kilo fosfaat). Het is nog niet te zeggen dat de markt nu definitief op een bodem is gestuit. Wel is de neerwaartse prijsdruk van de laatste weken wat gaan liggen. 

De bewegingen in de markt worden als 'zeer grillig' omschreven. Diverse handelaren laten weten dat er nog sprake is van een (grote) koopdruk, maar dat het melkveehouders vaak aan de financiële middelen ontbreekt om tot zaken te komen.

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden