Eigen foto

Inside Melk

Prijs fosfaatrechten daalt, maar hoe lang nog?

21 November 2018 - Wouter Baan

Dat de prijs van fosfaatrechten sterkt daalt, is inmiddels geen nieuws meer. Ook deze week is er weinig vraag te bespeuren, al is de verwachting dat deze toeneemt zodra ...

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De reden van de snelle prijsdaling is een gebrek aan vraag. Handelaren laten weten dat de kopende partijen afwachten en dat is gezien de snelle prijsdaling begrijpelijk. De daling is voor (potentiële) verkopende partijen juist een prikkel om rechten aan te bieden.

De DCA-notering fosfaatrechten daalt deze week met €12,50 tot €224 per recht. Uit de opgaven bij DCA-Markets blijkt dat die aan de onderkant zelfs is gezakt tot €219 per recht. De verwachting is dat de dalende trend op korte termijn blijft aanhouden.

Betaling GLB-gelden 
De verwachting is dat de vraag aantrekt, zodra melkveehouders de GLB-gelden hebben ontvangen. Daar heeft RVO.nl in principe van december tot en met juni 2019 de tijd voor. Een woordvoerder van RVO.nl laat weten dat het gros (circa 90%) van de gelden begin december wordt uitgekeerd.

Dit kan de markt vanaf december mogelijk beïnvloeden. De verwachting is dat relatief veel melkveehouders nog fosfaatrechten moeten kopen om een economisch delict te voorkomen. 

Bekijk hier de laatste notering.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden