Shutterstock

Inside Melk

Weinig prijsreuring op spotmarkt zuivel

29 November 2018 - Wouter Baan

De spotmarkt zuivel laat wederom een uiterst stabiel beeld zien, gesteund door de vraag vanuit het vers-segment.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Er vindt betrekkelijk weinig handel plaats in rauwe melk. De DCA-notering (bij 4,4% vet, geleverd) blijft voor de derde week op rij staan op €36,50 per 100 kilo. Ondertussen is de markt in Zuid-Duitsland zwakker; de notering (bij 3,7% vet, geleverd) daalt met €0,50 tot €37 per 100 kilo. In het noorden van Duitsland blijft de prijs wel staan.

De verwachting is dat de prijzen in de komende week/weken inleveren, zoals dat historisch gezien gebruikelijk is. De melkaanvoer blijft achter op vorig jaar. In Duitsland laat de wekelijkse aanvoer een verschil van 1% zien en in Frankrijk ligt de aanvoer inmiddels 4% achter. Ook in Nederland wordt gesproken over weinig melk.

Historisch gezien gaat de prijs van spotmelk binnenkort dalen. 

Stabiele roomprijzen 
De DCA-roomprijs noteert opnieuw op €5.400 per ton. De beschikbaarheid in de markt is beperkt, terwijl sommige partijen op zoek zijn naar volumes (in verband met de productie voor Kerst). Zodoende laat de prijs van room (VLOG) in Duitsland zelfs een stijging zien. Dit wordt verhandeld voor €5.800 per ton.

De beschikbaarheid van magere melkconcentraat is eveneens beperkt, al levert de prijs wel in. De DCA-notering daalt deze week met €50 tot €1.420 per ton.

Bekijk hier de laatste noteringen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden