Shutterstock

Inside Voer

Voermarkt start 2019 met stabiele prijzen

2 Januari 2019 - Kimberly Bakker

De voermarkt luidt het jaar 2019 in met stabiele prijzen. Mede door de feestdagen was er de afgelopen 3 weken weinig tot geen handel in de markt.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is niet verrassend dat de prijzen geen mutaties laten zien, want dat is relatief 'normaal' in deze periode van het jaar. Het betekent dat de prijs van weidehooi stabiel blijft op €240 per ton franco boerderij. Daarmee start de notering op het hoogste niveau sinds 2011/2012. 

Rustige markt
De prijs voor stro (zowel tarwe- als gerstestro) blijft stabiel op €140 per ton franco boerderij. De prijs van snijmaïs noteert €65 per ton franco boerderij, waarbij voor de zeer goede partijen prijzen tot om en nabij de €70 per ton franco boerderij worden betaald.

Voor roodzwenk, rietzwenk en veldbeemd wordt respectievelijk €170, €170 en €155 per ton franco boerderij betaald. Al laten handelaren wel weten dat hier zeer weinig handel in wordt gedaan. De prijs van kuilgras komt uit op €50 per ton franco boerderij.

De prijs van weidehooi start op het hoogste niveau sinds 2012.

De prijs van Engels raaigras blijft stabiel op het hoge niveau van €160 per ton franco boerderij. De verwachting is niet dat hier binnenkort iets aan zal veranderen. De prijs van bierbostel blijft stabiel op €2,65 per procent droge stof, al wordt hier en daar ook handel gedaan op €2,60 per procent droge stof.

De handel in aardappelproducten is nog steeds minimaal. De prijs van de aardappelpersvezels is recent vastgesteld op €44 per ton en de handel in voeraardappelen (met name glasaardappelen) ligt nabij de €35 per ton franco boerderij, waarbij gemeld wordt dat deze aardappelen binnen 14 dagen gebruikt moeten worden.

Winter zal bepalend zijn
Diverse fouragehandelaren verwachten dat er vanaf februari/maart weer meer handel gaat zijn op de voermarkt. Dit omdat er tegen die tijd meer duidelijkheid zal zijn of er sprake is van een ruwvoertekort. "Het is nu met name afwachten wat de winter gaat doen. Op basis daarvan kunnen we een blik werpen op de rest van 2019", zo luidt de conclusie.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden